in

Izbori za mjesne odbore: U Baderni glasove birača u nedjelju traži i Nezavisna lista DRAGANA LEGOVIĆA

Nezavisna lista Dragana Legovića

Izbori za mjesne odbore u Gradu Poreču održat će se u nedjelju, 27. listopada. U Baderni se za naklonost birača bore dvije liste, a jedna je Nezavisna lista Dragana Legovića, koja se prvi put pojavljuje i na kojoj su kandidati Martin Legović, Stefano Popović, Goran Martinović, Manuel Milohanović, Romana Kovačević i Davor Kuharić.

-Naša je lista “Nove snage za Badernu”. Lista za transparentan, konstruktivan i marljiv rad na dobrobit žitelja Baderijanštine. Želimo da svi mještani sudjeluju svojim radom, idejama, prijedlozima i kritikama. Sami ne želimo izraditi dugogodišnji plan – ideja nam je to napraviti zajedno sa sumještanima, te u slučaju pobjede organizirati ZBOR GRAĐANA BADERNE. Ne samo jednom u mandatu, nego svaki put kad se za to ukaže potreba. Sastanci bi se održavali redovito, a izvješća sa sastanaka postavila na oglasne ploče po svim selima kako bi mještani Baderijanštine bili obaviješteni o donesenim odlukama. Cilj nam je biti redovito vama na raspolaganju kako bi se problemi u što kraćem roku rješavali. Program je lako napisati na papir, jer papir trpi svašta, ali program treba i opravdati radom i djelima, a to nije bio slučaj u zadnja tri mandata vladajućih u Baderni, piše u programu ove liste.

Dodaju da navoditi provedene projekte, poput izgradnje mrtvačnice, proširenja groblja, izgradnje polivalentnog igrališta, rotora ili kanalizacije, te zasluge za provedeno pripisati sebi, u najmanju je ruku smiješno, jer to ima svaki mjesni odbor na području Poreča.

-Sve su to dugoročni planovi koje grad ima prema svim mjesnim odborima, a ne planovi mjesnog odbora. Zašto se ne održavaju sastanci za građane na kojima se mogu iznijeti problemi? Dati neku ideju ili prijedlog?! Nema društvenog doma, nema dječjeg igrališta! Potrebno je proširiti kapacitet vrtića i jaslica za djecu, te dati djeci iz našeg mjesnog odbora prednost pri upisu u vrtić i jaslice. U Baderni i okolnim selima treba pojačati javnu rasvjetu, asvaltirati put za Dance, nasipati postojeće puteve, pročistiti nove protupožarne putove, stare vodovodne cijevi zamijeniti, rekonstruirati ulaz u mjesto na cesti Poreč – Pazin. Treba asfaltirati cestu od rotora do ulaza u Katun, revitalizirati i proširiti poslovnu zonu Baderna, nanizali su potrebe svog mjesta kandidati s ove liste.

Tvrde da se zadnjih dana pričalo da se njihova lista lista bori protiv IDS-a, za što kažu da nije točno.

-Vladajući u Gradu Poreču vrlo korektno obavljaju zadaće prema ostalim mjesnim odborima, jer članovi tih mjesnih odbora traže rad i potporu grada. U tim se mjesnim odborima članovi zalažu i rade za svoje mještane. Nezavisna lista Dragana Legovića odlučila se boriti protv nerada, netransparentnosti u radu i jednoumlja pojedinaca na vlasti u MO Baderna. Naša je lista NOVA SNAGA za Badernu. Želimo biti vlast koja će raditi, a ne biti na vlasti radi prestiža. Vrijeme je Baderijani za promjene. Glas za nas je glas za Badernu u kojoj će odlučivati mještani a ne pojedinac, poručili su s liste Dragana Legovića.

Novigradski osnovci posjetili Aminessov hotel na Pelješcu

NOVIGRAD gradi i treću zgradu po vlastitom modelu subvencionirane stanogradnje – Stanovi se neće smjeti iznajmljivati turistima!