in

Loris Peršurić: Prioritet obnova ceste LaCop – Parens, međuzaobilaznica Gulići – OŠ Finida – M. Vlašića – Vukovarska i kanalizacija

– „Zadnjih godina puno je napravljeno, ali je puno toga pred nama!, poručio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić na predstavljanju prve točke programa, koja se odnosi na infrastrukturu i zaštitu okoliša. 

Riva u Poreču

Tom je prigodom, istaknuo kako je „u potpunosti dovršena porečka zaobilaznica, koja je na sebe preuzela gotovo 50% gradskog prometa te je broj prometnih nesreća na nekadašnjim crnim točkama smanjen tri puta. Izgradnjom kanalizacijske mreže pokrilo se više od 92% svih naselja s kanalizacijskom mrežom, a dovršava se i izgradnja modernih pročistača otpadnih voda, vrijednost projekta prelazi 500 milijuna kuna, a financira se kroz EU fondove. Dodatno, uređena je gradska rivu koja je postala mjesto okupljanja i novi „dnevni boravak“.

Što se tiče prometne infrastrukture, izgradili smo ceste OŠ Finida – Facinka, uredili Cresku ulicu, obnovili lokalne ceste Kukci-Stranići, St. Portun-Antonci-Kosinožići, Žbandaj-Šušnjići, izgradili rotore u Baderni, na Facinki i kod TUŠ Antona štifanića. Uređene su plaže na Materadi, na Gradskom kupalištu i u Špadićima, dok su zamjenom stare rasvjete s novih 1650 svjetiljki LED rasvjete osigurane uštede od 76%. Dodatno, kroz suradnju s građanima i vlasnicima objekata, srušeni i uklonjeni nekadašnji Servo Mihalj i stari hotel u Červaru“, rekao je Loris Peršurić, kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča, prilikom predstavljanja prve točku svojeg izbornog programa „Razvoj infrastrukture i zaštita okoliša – ulaganje u budućnost“

Peršurić je naveo kako je puno toga napravljeno, ali je puno toga još pred nama, izdvojivši šest prioritet za razdobje pred nama.

– Nastavit ćemo ulagati u prometnu infrastrukturu kako bismo rasteretili neke od postojećih pravaca. Izgradnja međuzaobilaznice Rident – Gulići – OŠ Finida – M.Vlašića – Vukovarska te izgradnja poveznice Gornji Špadići – Materada, jedni su od prioriteta, kao i obnova ceste LaCop – Parens. Potom, prioritet je s postojećih 92% pokrivenosti kanalizacijskom mrežom doći do 100% pokrivenosti u svim našim naseljima.“, rekao je Peršurić, napomenuvši kako će Poreč nastaviti biti istarski provodnik u zelenim projektima – od zaštite zelenih zona, dodatnog pošumljavanja, energetske učinkovitosti do pokretanja pilot projekta javnog prijevoza elektro-busom financiranim EU sredstvima te izgradnje pješačke komunikacije između prigradskih naselja i grada.

Dodatno, već su ugovorena sredstva za projekt širokopojasnog interneta, odnosno optike, na području cijele Poreštine, čija realizacija kreće u ovoj godini i koja će omogućiti svakom kućanstvu veće brzine interneta.

Također, kroz suradnju s građanima želimo pokrenuti izradu UPU-a područja Peškera, vrlo važnog dijela grada za koji smo svi vezani. Upravo zato, važno nam je da se svi uključe. Nastavit ćemo s ulaganjem u infrastrukturu i zaštitu okoliša jer je to ulaganje u sigurnu budućnost našega grada i generacije koje dolaze iza nas. Zato, idemo svom snagom naprijed!, zaključio je Peršurić, piše u priopćenju IDS-a.

Poziv na webinar: Umjetnost i kultura na području Alpe-Jadrana u doba pandemije koronavirusa

Sutra velika akcija policije na cestama, kažnjavat će na licu mjesta