in

Maurizio Zennaro kandidat za gradonačelnika POREČA građanske inicijative Zajedno-Insieme

„Došlo je vrijeme da građani preuzmu upravljanje gradom! Poreč to zaslužuje! 16. svibnja 2021.godine Grad će pripasti građanima!“, poručio je Maurizio Zennaro, donedavni nezavisni gradski vijećnik na jučerašnjoj konferenciji za medije građanske inicijative Zajedno – Insieme koja se na predstojećim lokalnim želi izboriti za gradonačelničku poziciju te puno veći broj gradskih vijećnika nego u prošlom sazivu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zahvaljujući angažmanu i kritičnosti ovog najaktivnijeg porečkog vijećnika te zastupanju ideje direktne demokracije u lokalnim zajednicama, dobili smo povjerenje novih članova, od kojih neki dolaze i iz jačih političkih stranaka.

Prof. Maurizio Zennaro želi stati na kraj klijentelizmu, korupciji, nepotizmu i raznim političkim pogodovanjima koja se posljednjih 30 godina provode ne samo u Gradu Poreču, već u cijeloj Istri zbog totalitarističkog vladanja IDS-a i njihovih koalicijskih partnera. Između ostaloga želi da se mandat gradonačelnika ograniči na maksimalnih osam godina, odnosno dva mandata.

Vrijeme je, kaže, da građani nadziru raspolaganje gradskim novcem i da se provode projekti u interesu lokalne zajednice, a ne pojedinaca na vlasti. Kao gradonačelnik će zahtijevati da se odmah implementira aplikacija s kojom građani u realnom vremenu mogu pratiti kada, kako i zašto se troše proračunska sredstva. Takav je prijedlog kao vijećnik već iznio na sjednici Gradskoga vijeća i nije prihvaćen.

„Zapitajmo se zašto! Skriva li se od građana kako se troši njihov novac? Ne smijemo zaboraviti da su upravo građani ti koji pune gradsku blagajnu i građani imaju itekako pravo znati na što, kako i koliko je njihovih sredstava utrošeno!“ – rekao je.

Na konferenciji je predočio i svoju imovinsku karticu u kojoj, kaže, nema ničega spornog, poput kredita pod posebnim uvjetima kao što imaju ili su imali neki dužnosnici IDS-a.

Druga vrlo važna stvar za koju se građanska inicijativa Zajedno – Insieme zalaže i sprovest će je na samom početku novog saziva je građanski nadzor u svim trgovačkim poduzećima i tijelima od posebne važnosti za građane Poreča.

„Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da su svi nadzorni odbori trgovačkih društava u vlasništvu ili većinskom vlasništvu grada te nadzorni odbori gradskih institucija u stopostotnom sastavu članovi IDS-a i koalicijskih partnera – Bošnjaka, Albanaca i umirovljenika. Neki su članovi IDS-a u sastavu više nadzornih odbora te u povjerenstvima i komisijama koje osniva Grad i djeluju u sustavu gradske uprave.“ – kritičan je bio Zennaro te se prisjetio svih slučajeva koje je u šoku kao vijećnik gledao i slušao proteklih godina. Kao najeklatantniji primjer naveo je tvrtku Usluga d.o.o. s neargumentiranim i nezakonitim poskupljenjima komunalnih usluga i izmišljenim kaznama, koja je jednako kao i gradonačelnik zanemarila peticiju od 1 700 glasova građana, a koju je organizirala naša građanska inicijativa.

Na konferenciji za medije iznesen je opsežan kritički osvrt na zadnji saziv Gradskog vijeća. Što sve Maurizio Zennaro zamjera kolegama na vlasti i kakav gradonačelnik neće biti možete saznati putem snimke konferencije koja se prenosila putem live streaminga, na našem portalu http://www.zajedno-insieme.hr/ i na Facebook stranici Zajedno Insieme Poreč Parenzo.

Na konferenciji su prisustvovali i naši novi i stari kolege iz inicijative, dajući mu punu podršku jer zastupa njihovo poimanje lokalne politike u službi građana. Jedan od novih članova Zajedno – Insieme je donedavni SDP-ov vijećnik Dalibor Jukopila, koji je nakon 10 godina napustio stranku kojoj je bio vjeran, a biračima poručuje:

„Jasno i odlučno vam tvrdim da glas koji ćete dati ovakvom gradskom SDP-u kakav je danas ujedno biti glas za IDS. Dat ćete glas trgovanju za osobnu korist, a ne zastupnicima za građansku korist.“ Dodao je da na političkoj sceni Grada Poreča konačno djeluje konkretna politička alternativa koja će dokazati da jedan dobar čovjek uistinu može biti i pošten političar.

Iz Foruma mladih SDP-a našoj inicijativi pridružio se Diego Fuchs koji, kaže, nije dvojio hoće li nam se priključiti jer u profesoru Zennaru vidi neizmjernu želju i energiju za kontinuiranim i dosljednim radom za dobrobit lokalne zajednice i malog čovjeka.

„Izađimo 16. svibnja na izbore! Pružimo podršku jedinoj pravoj alternativi IDS-u, jedinoj alternativi za sve naše sugrađane koji smatraju da nema pravog izbora! Podržimo manje političara, a više građanskih aktivista! – rekao je.

Uz prof. Zennara vjerno stoji i dugogodišnja istomišljenica i prijateljica Mirjana Zorić, koja tvrdi da je glas za njega ujedno i glas za pravedno i aktivno sudjelovanje u donošenju odluka za grad u kojem živimo.

„Vizija koju je se samnom podijelio prije mnogo godina traje i vodi ga u svim projektima i aktivnostima kojih je i sam začetnik. Nakon ovih izbora čut će se glas svakog građana!“ – uvjerljivo je poručila.

korona covid unsplash ilustracija doktor maska

Istra – Uz čak 16 novih slučajeva prvi put i 3 preminula!

Porečki NK Jadran u subotu očekuje derbi u Labinu