in

Novigrad na izborima imao čak dva kandidata za Sabor. Evo koliko su glasova dobili

Anteo Milos i Katarina Nemet - Foto IDS

Novigrad je bio poseban na ovim parlamentarnim izborima, jer je rijetkost da jedan mali grad ima čak dvoje kandidata na listi. Naime, IDS je na listi imao dvoje Čitanoveža – aktualnog gradonačelnika Antea Milosa i donedavnu saborsku zastupnicu Katarinu Nemet. I SDP je u našoj izbornoj jedinici imao na listi dvoje iz istog grada, Peđu Grbina i Sanju Radolović, ali Pula je daleko veća od Novigrada.

Milos je bio na 10., a Nemet na 11. mjestu od ukupno 14 na listi IDS-a, te nisu uspjeli osvojiti dovoljan broj preferencijalnih glasova za ulazak u Sabor.

Dodajmo da je u Novigradu jučer glasalo ukupno 1.916 birača ili 52,90 posto. Nevažećih listića bilo je 3,29 posto, odnosno 63.

Novigrad je tradicionalno IDS-ov grad. Pa je tako ta stranka prva s osvojenih 33,72 posto glasova, a onda slijede SDP sa skoro 24 i HDZ s malo više od 17 posto glasova. Na četvrtom mjestu je Možemo sa 6,96 posto a na petom Most koji je osvojio 6,36 posto glasova.

Biračko mjesto u Vatrogasnom domu u Poreču

IZBORI: Kako je glasala Poreština? Velika podrška Peršuriću, iznenađenja u Funtani i Taru, Vižinada tradicionalno „crvena“

loris poreč

POREČKI SINDAKO IDE U SABOR: Ovo je izjava Lorisa Peršurića, koji je mandat osvojio zahvaljujući velikoj podršci birača