in

Novigradski IDS-a predstavio kandidate za nedjeljne izbore: “Jer nama je svaki kutak bitan!”

Foto IDS - Ivana Špadijer

Predsjednica IDS-a Novigrada Ivana Špadijer danas je predstavila program i kandidate IDS-a na izborima za Vijeća mjesnih odbora Novigrada, koji će se održati ove nedjelje, 3. prosinca. 

– U nedjelju biramo kako će izgledati naselja i ulice u našem gradu, što je dovoljan razlog da se svi odazovemo i uključimo na ove izbore. Novigrad-Cittanova u samom je nacionalnom vrhu po pitanju kvalitete života, a to dugujemo ne samo gradskoj upravi, već građanima bez čijeg angažmana i doprinosa taj uspjeh ne bi bio moguć. 

– Nama je svaki kutak grada bitan, zato novigradski IDS za svaki od 4 mjesna odbora izlazi s konkretnim programima i s prepoznatljivim kandidatima kojima je izuzetno stalo do svojih zajednica, najavila je predsjednica IDS-a Novigrada Ivana Špadijer. Liste IDS-a će predvoditi Davor Krajnović (MO Novigrad 1), Sergio Stojnić (MO Novigrad 2), Antonio Zancola (MO Bužinija) te Nataša Flego (MO Dajla). 

– U svakom mjesnom odboru, IDS je okupio motivirane i sposobne ljude, koji će, sigurna sam, činiti razliku u narednom mandatu. U našim redovima imamo odličan spoj iskusnih i mladih – iskusni znaju kako provesti projekte, dok mlađi imaju pregršt novih ideja.  

Govoreći o programu, Špadijer je naglasila da će na području mjesnog odbora ‘Novigrad 1’ prioriteti IDS-a biti dovršetak 4. i 5. faze uređenja starogradske jezgre, sanacija velikog lukobrana – dige i uređenje gradske plaže, kompletna rekonstrukcija parka Irme Benčić te proširenje velikog parkinga kod Vinarije, odnosno Depandansa. 

U mjesnom odboru ‘Novigrad 2’ planira se uređenje parkinga Roli, proširenje prometnica i regulacija prometa unutar naselja, uređenje oborinskih voda kod naselja Šaini/Vidal, povećanje broja rekreacijskih površina i dječjih igrališta. U mjesnom odboru Dajla prioriteti su izgradnja lučice, proširenje sportskog centra Dajla, revitalizacija Benediktinskog samostana te uređenje naselja Mareda s pripadajućom infrastrukturom i parkingom.

Mnogo je planova i za mjesni odbor ‘Bužinija’, u kojem će se dovršiti rekonstrukcija Ceste Kontese, izgradnja dječjeg i sportskog igrališta u Cesi Kontesi, spajanje kanalizacijskog sustava na naselje Kršin i dovršetak rasvjete, nogostupa i povezanosti Bužinija – Stancijeta.

Najavila da će predstavnici IDS-a biti na raspolaganju svim zainteresiranim građanima u četvrtak od 10 do 12 sati na štandu ispred ‘Konzuma’ u Novigradu te da će organizirati tribina u petak, 1. prosinca, na streljani u Bužiniji u 18 sati.  

Za kraj, predsjednica IDS-a Novigrad je naglasila da u narednom mandatu želi uključiti što više ljudi u rad mjesnih odbora.

– Tijekom cijelog mandata uvažit ćemo svaki prijedlog i kritiku naših sugrađana, a transparentnost bit će glavno obilježje našeg rada. Uključite se u planiranje razvoja vaše sredine i u nedjelju izađite na izbore i podržite liste i kandidate IDS-a!, zaključila je Ivana Špadijer, navodi se u priopćenju IDS-a.

U Poreču predavanje dr. Burcara “Tehnologija – napredak ili put u propast”

rukomet novigrad

NOVIGRAD domaćin reprezentaciji: Kraljice šoka pobijedile Crnu Goru i osvojile Croatia Cup