in

Paus: Od Bruxellesa do Žbandaja i Momjana svi su izbori IDS-u bitni. Gdje se odlučuje o Istri, tu želimo biti

Foto IDS

Od Europskog parlamenta do najmanjeg mjesnog odbora, tamo gdje se odlučuje o Istri i o kvaliteti života njenih građana – tamo IDS želi biti, poručio je na danas održanoj konferenciji za medije predsjednik IDS-a Dalibor Paus nakon nadmoćne pobjede IDS-a na izborima za mjesne odbore u Poreču i Bujama.   

Predsjednik IDS-a naglasio je da se iz rezultata izbore može nedvojbeno zaključiti kako su Porečani i Buježi zadovoljni s dosadašnjim načinom funkcioniranja mjesnih odbora tako i načinom na koji Peršurić i Vižintin upravljaju gradom.

– U svim gradovima, općinama, mjesnim odborima pod upravljanjem IDS-a, težimo izvrsnosti. Izvrsnost koju je Hrvatska postigla u sportu ili, pak, Istra u gastronomiji i turizmu, IDS želi postići u politici, istaknuo je Paus, dodajući: 

– Za nas je vlast sinonim odgovornosti. Na izbore gledamo kao na svojevrstan ‘ispit’, koji treba položiti pred građanima. Stoga, izvrsne rezultate koje je IDS ostvario u Poreču i Bujama tumačimo kao ispit položen s odličnim. 

Paus je istaknuo da je za IDS, koji desetljećima uživa veliko povjerenje građana u upravljanju Istrom, od iznimnog značaja biti zastupljen na svim razinama vlasti. – Odluke važne za naš svakodnevni život donose se na više razina, od Žbandaja do Brisela, od Momjana do Strasbourga, i zato su svi izbori važni.  

Predsjednik IDS-a naveo je da će stranka uvijek inzistirati da na sve načine uključi što je više ljudi moguće u proces odlučivanja. – Raduje me što smo, samo u Poreču i Bujama, dali priliku 87 ljudi, koliko je vijećnika izabrano iz redova IDS-a u Bujama i Poreču, da se izraze kroz politiku. Strast, energija i ideje im sigurno ne nedostaju, a ovim putem želim im uspješan rad za dobrobit zajednice, zaključio je Paus čestitavši čestitao Rolandu Kosinožiću i Franku Gergoriću što su predvodili tim IDS-a na nedjeljnim izborima.  

Potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Poreča – Parenzo Loris Peršurić zahvalio se svim građanima Poreča koji su se odazvali izborima za mjesne odbore i premoćno glasali za IDS. – Ovo je potvrda da prepoznaju dosadašnji rad i predanost, kako svih mjesnih odbora, tako i mene kao gradonačelnika. Tu smo za njih sve četiri godine, 365 dana u godini.  

– Ponosan sam što Grad Poreč njeguje kulturu mjesnih obora i direktno uključivanje  naših sugrađana u njihov rad. To se pokazalo kao odličan vid suradnje te smo na taj način u stalnom i otvorenom kontaktu s ljudima, kazao je Peršurić, zaključivši da će „sada porečki IDS, uz tako veliku podršku građana, nastaviti s predanim radom za sve Porečanke i Porečane. Njihovo povjerenje ne smijemo niti ćemo ikada iznevjeriti.“ 

Gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin zahvalio se također svim Buježima, a posebice onima koji su dali podršku listama i kandidatima. – U Bujama imamo veliku tradiciju mjesnih odbora, oni su sastavni dio naše društvene zajednice i mi smo kao izvršna vlast u konstantnom kontaktu s mjesnim odborima, kazao je Vižintin, napomenuvši da su prioriteti mjesnih odbora izuzetno bitni kod formiranja gradskog proračuna i politike grada. 

-Građanke i građani Buja jako dobro upoznati da putem članova mjesnih odbora mogu utjecati na rješavanje javnih, društvenih te kulturnih potreba u našem gradu, što i uvelike čine, zaključio je gradonačelnik Fabrizio Vižintin, priopćio je IDS. 

avjetski dan prerano rođene djece gradska palača dan palčića poreč

Poreč će obilježiti Dan palčića – Svjetski dan prijevremeno rođene djece

euro euri novac

NATJEČAJ OTVOREN: Za stipendije Istarska županija osigurala 188 tisuća eura