in

Pazin se sprema za nove izbore – Predstavila se lista IDS-HSU-HNS: Manje besid, više dela!

Danas je na konferenciji za medije ispred pazinskog Kaštela predstavljena kandidacijska lista IDS-HSU-HNS za izvanredne izbore za Gradsko vijeće Grada Pazina.  

– Na ove izbore, kazao je novi predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić, izlazimo uzdignute glave sa 13 vrijednih, kvalitetnih i izuzetno motiviranih  kandidata koji će svojim radom i zalaganjem u vijeću pokazati da se mjesta ne razvijaju ispraznim frazama, već ozbiljnim radom.

– U naredna dva tjedna vodit ćemo izrazito afirmativnu, konkretnu i konstruktivnu kampanju jer je to ono što Pazinu treba – suradnja, iskoraci i konstruktivna rješenja za ova zahtjevna vremena!, poručio je Ivančić zahvalivši se prije svega, svim građankama i građanima Pazina koji su na prošlim izborima prepoznali snagu naše liste i našeg programa. – Podrška od gotovo 40% za našu listu nešto je što čovjeka zaista obvezuje i tjera vas da se potpuno posvetite vašem gradu. Hvala i preostalim 60% jer su nam jasno rekli što misle da moramo promijeniti. A to je upravo ono na čemu smo predano radili u proteklim mjesecima!, naglasio je predsjednik pazinskog IDS-a.  

– Naša lista ima sad nova lica i novu energiju, na stol stavljamo svježe ideje, inovativan pristup u komunikaciji s našim sugrađanima i konkretno djelovanje pri rješavanju gorućih problema i prioriteta našeg grada. Jako dobro znamo da su kvalitetni, održivi i pametni projekti temelj svakog razvoja, zato ih u našem programu ima napretek. No, ono što želim naglasiti jest da će odsad na dalje u centru našeg djelovanja biti – ljudi!

– Kroz idućih ćemo deset dana predstaviti na jedan drugačiji način program na kojem smo radili, a danas imam čast predstaviti ljude, kako nezavisne tako i stranačke kandidate, koji iznimno dobro poznaju i žive za naš kraj, koji su aktivni i prepoznatljivi, koji žele dati svoj doprinos zajednici i koji su ovdje iz želje da nešto promijene na bolje. To su osobe koje su aktivni sudionici u našoj zajednici, svatko u svom području –  društvenom životu, očuvanju tradicijskih vrijednosti i običaja, zaljubljenici u sport, obrtnici, studenti i ekonomski stručnjaci.

Listu čine Vedran Ivančić, Anja Jurčić, Mirjana Monas, Karmen Gašparini, Marijo Ivanković, Željka Nefat, Saša Fabris, Miranda Karanović, Ivan Filiplić, Rosana Guštin, Saša Belac, Damir Črnja i Jelena Ivančić.

Predstavljajući kandidate, Ivančić je istaknuo da su svi spremni marljivo prionuti poslu. – Želimo da naš grad konačno dobije sigurnu zaobilaznicu i da se kamioni ne voze po gradu. Želimo da se sigurno dovrši Dom za starije i nemoćne, želimo vrtiće tamo gdje je potrebno, želimo apsolutno otvoren proračun i efikasnu gradsku upravu, želimo uređeni centar po uzoru na ostale gradove u Istri. Pazin je povijesni grad, a centar mora postati dostupan svima, poput dnevnog boravka! Naš grad treba bolja parkirna i prometna rješenja. Smatramo da se ciljanim programima može puno više pomoći našim obrtnicima, da se politika stipendiranja studenata i učenika može poboljšati. Pazin treba biti uspješan i otvoren grad, pravo srce Istre. Zato trebamo jasne strategije i dobru suradnju sa svim općinama Pazinštine, naveo je Ivančić, zaključivši:

– Sve to možemo postići jedino radom, zato smo i odabrali slogan „Manje besid, više dela! Današnjim predstavljanjem učinili smo tek prvi korak. Radujemo se što ćemo u narednim danima obići sve MO, sve kantune našeg grada kako bismo sa što više ljudi otvoreno razgovarali o našim planovima, priopćeno je iz IDS-a.

Spomenimo da će na izvanredne izbore 3. listopada ukupno izaći pet lista, koliko ih je bilo i na redovnim izborima u svibnju. To su, osim gore predstavljene, liste HDZ-a, SDP-a, platforme Možemo i neovisna, odnosno lista grupe birača nositelja Željka Mraka.

U odnosu na svibanj HDZ-ovu listu umjesto Ivice Frankovića nosi Endi Rimanić, umjesto Renata Krulčića IDS-ovu nosi Vedran Ivančić, a umjesto Suzane Jašić listu platforme Možemo Enna Peroš. SDP-ovu i ovoga puta nosi Boris Demark, kao i Mrak koji je opet nositelj nezavisne liste.

Podsjetimo da u svibnju nijedna od spomenutih stranaka i lista nije ostvarila potrebnu većinu. Od 13 vijećnika šest je bilo IDS-ovih, četiri platforme Možemo, po jedan
SDP-ov, HDZ-ov i Liste grupe birača, odnosno nezavisni.

VRSAR: Završen Maistra Cup, slavili Sofija Ćorić i Nijemac Jan Smrcka

Svjetski dan turizma u Istri – 64 atrakcije na popustu do 50 posto