in

VRSAR: Završen Maistra Cup, slavili Sofija Ćorić i Nijemac Jan Smrcka

Ovogodišnju sezonu međunarodnih teniskih natjecanja u Vrsaru otvorio je Maistra Cup koji se održavao od 11. do 19. rujna. Turnir je treće kategorije za djevojčice i dječake do 14 godina iz kalendara natjecanja krovne europske teniske organizacije Tennis Europe.

U teniskom centru Petalon nastupilo je više od 107 natjecateljica i natjecatelja iz 15 država. Kao i na svakom od vrsarskih turnira, koji su tijekom godina igrala i neka od najvećih imena hrvatskog tenisa, odigran je odličan tenis koji je pružio sjajan uvid u hrvatsku i europsku tenisku budućnost.

U muškom dijelu turnira pobjedu je odnio Jan Smrcka iz Njemačke, a Sofija Ćorić iz Hrvatske nositeljica je naslova u ženskoj kategoriji. Sofija Ćorić slavila je i u kategoriji ženskih parova zajedno sa Martom Dobrić, a u muškoj kategoriji parova turnir su osvojili Katana Skender i Jan Smrcka.

Zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje Vrsar, kao i obližnji Rovinj, domaćini su brojnim turnirima tijekom cijele godine te su omiljeni među mladim tenisačima iz čitave Europe i renomiranim domaćim i europskim školama tenisa koje na ovim terenima organiziraju kampove i turnire.

Organizatori turnira su teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turistička zajednica općine Vrsar.

Sljedeći na redu je međunarodni teniski turnira za djevojčice i dječake do 12 godina „Memorijal Slavoj Greblo“ koji će se održati od 25. rujna do 2. listopada.

Zavičajni muzej Poreštine najavljuje radionice keramike

Pazin se sprema za nove izbore – Predstavila se lista IDS-HSU-HNS: Manje besid, više dela!