in

Premijer Plenković u Kijevu kod Volodimira Zelenskog

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u nedjelju ujutro stigao je u Kijev gdje će održati sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Uz predsjednika Vlade je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Plenković u Kijevu - Foto Vlada RH
Andrej Plenković u Kijevu – Foto Vlada RH

Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica. Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsjednika Vlade s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine.

Posjet predsjednika Vlade Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije. Prije vojne invazije, predsjednik Vlade boravio je u službenom  posjetu Ukrajini u prosincu 2021., a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU-a u kolovozu 2021.

zelenski Plenković u Kijevu - Foto Vlada RH
Plenković u Kijevu kod predsjednika Zelenskog – Foto Vlada RH

Predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Grlića Radmana dočekala je veleposlanica Anica Djamić, koja se ovom prigodom vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini.

Izvor Vlada RH

Premijer sa suradnicima u Kijevu – Foto Vlada RH

Podsjetimo, prije dva dana premijer je u Austriji rekao:

“Hrvatska podupire restriktivne mjere donesene u okviru šestog paketa sankcija Europske unije protiv Rusije, koje uključuju i embargo na naftu, ali vodi računa o nijansama kako bi cijeli naš energetski sustav kvalitetno funkcionirao”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković na Globalnom europskom seminaru u Salzburgu, posvećenom promjenama kojima je Europa suočena, prije svega krizi energenata zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Foto Rukometni klub Poreč

Remi Porečana s Varaždinom za kraj sezone u Paket24 Premijer ligi

Foto Running Fox

Pet trkača iz porečkog SRK Running Fox u TOP 10 Hahlići Trailsa