in

Sastanak oporbe i premijera: Sve institucije moraju napraviti više u pružanju pomoći ukrajinskom narodu

Foto IDS

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus danas je u Banskim dvorima sudjelovao na sastanku lidera oporbenih parlamentarnih stranaka s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, na kojemu se govorilo o stanju u Ukrajini i mjerama koje naša zemlja poduzima za pomoć ukrajinskom narodu i izbjeglicama te okolnostima pada vojne bespilotne letjelice u Zagrebu.

Nakon završetka sastanka, održana je u prostorijama Sabora zajednička konferencija za medije na kojoj su sudjelovali lideri oporbenih stranaka lijevo-liberalnog centra, Dalibor Paus, Peđa Grbin (SDP), Anka Mrak-Taritaš (GLAS), Sandra Benčić (Možemo) te Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati).   

Predsjednik IDS-a pozdravio je „odlučnost Vlade RH da se bez oklijevanja odmah svrstala na pravu stranu, no smatramo kako se po ovom pitanju može napraviti puno, puno više. Hrvatska, kao članica NATO saveza nije u poziciji pružiti neposrednu vojnu pomoć Ukrajini, ali zato može nadoknaditi pokazujući svu moguću solidarnost. U našoj zemlji privremeni dom našlo je 7.000 Ukrajinaca, tu je svakako potrebna veća organiziranost u pružanju pomoći i na tome se sve institucije, bez obzira na razinu, moraju maksimalno fokusirati.“  

– Jasno je da je ruska agresija na Ukrajinu promijenila sigurnosnu situaciju na cijelom kontinentu. Brojne europske zemlje već su najavile značajno više ulaganja u obrambeni sektor, a od velike je važnosti da se, zbog sigurnosti svih nas, taj proces ne odvija stihijski. Potrebna je koordinacija svih zemalja kako bi se, s jedne strane sa što manje financijskih izdataka postigao što bolji učinak, a s druge imalo dovoljno sredstava za nastavak provedbe jednako važnih politika, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus. 

Izvor IDS

lisice policija Ilustracija Pixabay

POREČ: Uhićen zbog krađe alata

Gradska plaža - Foto TZ Vrsar

S Vijeća TZ-a Istarske županije – O ratu u Ukrajini i lanjskim odličnim rezultatima