in

Šef SDP-a BERNARDIĆ u VIŽINADI: PDV u ugostiteljstvu treba smanjiti na 13 posto, a usluge smještaja na 5 posto

Jedan od uzvanika na sinoćnoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća u čast Dana općine Vižinada bio je i šef SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernardić koji je u kratkom prigodom govoru spomenuo za što će se njegova stranka zalagati.

Kako smo očito već kročili u predizbornu kampanje za predsjedničke izbore, Bernardić je ovu priliku iskoristio da naglasi, među ostalim, kako planiraju porezno rasterećenje turizma tako da se PDV za ugostiteljstvo smanji na 13 posto, a za usluge smještaja na 5 posto, kao što imaju zemlje naše mediteranske konkurencije.

-Otvorenost, optimizam i tolerancija. Želimo Hrvatsku kao otvorenu i tolerantnu zemlju u koju svatko vjeruje i ima jednaku šansu, naglasio je i pohvalio rad Općine Vižinada i njenog načelnika Marka Ferenca sa suradnicima, koji su ostvarili niz uspjeha u zadnjih nekoliko godina i koji uživaju, kako je rekao, veliku potporu svojih sugrađana.

-S puno ljubavi, rada i srca i predanost radi se u Vižinadi i na tome vam čestitam. Puno je napravljeno, turizam cvjeta, novi vrtić s jaslicama koji se gradi osigurat će uvjete za djecu i povećati kvalitetu života, nizao je pohvale Bernardić, čestitavši svojim domaćinima Dan općine i svim laureatima koji su sinoć dobili priznanja.

Valja podsjetiti da je u Općini Vižinada na vlasti SDP.

Fotografije smo preuzeli s Facebooka Davora Bernardića gdje je napisao:

“Hvala vam na jednoj toploj, uvijek srdačnoj i ljudskoj dobrodošlici kakva je specifična za Istru i zbog koje je Istra perjanica hrvatskog turizma, u kojem Vižinada, općina po mjeri čovjeka, zauzima posebno mjesto već godinama. Čestitam vam od srca vaš dan i čestitam na rastu od preko 20 posto. To je rezultat napornog rada, strategije, vrijednih ruku, srca, pameti, kreativnosti, čemu ste doprinijeli svi vi koji ste ugradili dio svog osobnog uspjeha u uspjeh Vižinade.”

WINE&WALK: NOVIGRADSKA šetnja s čašom u ruci privukla više od 550 ljubitelja prirode i istarske dobre kapljice

ISTRAMET: Iznadprosječno toplo do srijede, a zatim žestoka promjena