in

WINE&WALK: NOVIGRADSKA šetnja s čašom u ruci privukla više od 550 ljubitelja prirode i istarske dobre kapljice

Foto PR Wine&Walk

Više od 550 zaljubljenika u istarska vina i gourmet delicije danas se uputilo u 10-kilometarsku šetnju sjeverozapadnom Istrom i uživanje u degustaciji istarskih delicija. Ovogodišnji Wine & Walk by the sea na sedam točaka šetačima je ponudio vina sedam vinarija i istarska jela isto toliko restorana i konoba.

Sudionici su se okupili u jutarnjim satima na novigradskoj Porporeli, a staza je jednim dijelom prolazila uz morsku obalu te je potom šetače odvela do zaleđa Novigrada kroz vinograde i maslinike. Manifestaciju je obilježilo uživanje u ljepotama prirode i druženje u opuštenoj atmosferi, dok su brojni željeli fotografijom ovjekovječiti nezaboravne uspomene.

„Izrazito smo zadovoljni interesom za naše Wine & Walk manifestacije koje iz godine u godinu u sjeverozapadnu Istru dovode ljubitelje vrhunskih vina i hrane. Danas su kroz naše maslinike i vinograde prošli gosti iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke, a posebno nas veseli što se dio sudionika rado vraća iz godine u godinu“, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Nakon povratka u Novigrad, šetači su nastavili zabavu uz nastup Goran Griff Banda, ukusne zalogaje i lokalno vino. Nema sumnje kako će se, kao i inače, mnogi od njih zasigurno vratiti i uživati u ljepotama sjeverozapadne Istre, priopćili su organizatori.

Porečka proslava SVJETSKOG DANA TURIZMA – Najljepše okućnice, balkone i prostore imaju MO Varvari, Irena Bugarin Komin, Jolanda Božac i Mira Vrščak

Šef SDP-a BERNARDIĆ u VIŽINADI: PDV u ugostiteljstvu treba smanjiti na 13 posto, a usluge smještaja na 5 posto