in

U SV. LOVREČU i FUNTANI izbori za članove vijeća manjina neće se održati

Foto: TZ Središnje Istre

Izbori članova vijeća talijanske nacionalne manjine u Sv. Lovreču, raspisani za 5. svibnja, neće se održati jer Općinsko izborno povjerenstvo, u zakonom propisanom roku, nije zaprimilo niti jednu pravovaljanu listu kandidata na navedenim izborima. Ista situacija je u Općini Funtana gdje u propisanom roku nije zaprimljena nijedna kandidatura za članove vijeća albanske, talijanske, srpske i bošnjačke manjine.

Što se, zapravo, dogodilo?

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove vijeća/predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave raspisani su izbori članova vijeća nacionalnih manjina za 5. svibnja. Navedena odluka Vlade stupila je na snagu 3. travnja.

U skladu sa člankom 17. stavkom 1. Zakona, prijedlozi lista kandidata morali su prispjeti u roku od 12 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 15. travnja do 24 sata.

Budući da je utvrđeno da Općinsko izborno povjerenstvo nije u zakonom propisanom roku zaprimilo niti jednu pravovaljanu listu kandidata u skladu sa člancima 21. i 41. točkom 4. Zakona, odlučeno je da izbora neće biti, piše u obrazloženju koje je potpisala Marina Ivančev Grubor, predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Općine Sv. Lovreč, odnosno Goran Počuča, predsjednik tog povjerenstva u Funtani.

NOVIGRAD: U tijeku akcija prikupljanja krupnog i zelenog otpada sa 6. majem

TAR: Učenice kuhale po receptima svojih nonica