in

Zoran Milanović na Sajmu pršuta u Tinjanu: “Između IDS-a i HDZ-a uvijek biram IDS”

Foto Tanja Kocijančić
Foto Facebook Zoran Milanović

Predsjednički kandidat i bivši premijer Zoran Milanović, poput mnogih drugih političara, posjetio je jučer Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu gdje su ga dočekali stranački kolege, ali i brojni građani koji su s njime htjeli popričati i fotografirati se. Prije nego je obišao sajam čekali su ga i mnogobrojni novinari i snimatelji s jako puno pitanja. Ponajprije o odnosu s IDS-om, koji je nedavno službeno objavio da će na predsjedničkim izborima podržati upravo Milanovića.

“Između IDS-a i HDZ-a biram IDS. Uvijek”, rekao je Milanović, kojemu je to prvi posjet Istri nakon što mu je IDS službeno dao potporu. Stoga su među onima koji su ga dočekali bili predsjednik IDS-a Boris Miletić, ali i predsjednik istarskog SDP-a Villi Bassanese s drugim stranačkim kolegama iz cijele Istre, a nešto kasnije stigli su i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić. Sve to govori zapravo koje će sve stranke na izborima podržati Milanovića, koji je ovu prigodu u Istri iskoristio za svoju promociju.

Foto Facebook Zoran Milanović

Dodao je kako mu je potpora IDS-a jako važna te da je ta priča o odnosima s IDS-om odavno apsolvirana. 

“Realno gledajući, bilo je nesporazuma s meni bliskim ljudima u Istri, ali nisam se nikad ni s kim u životu posvadio toliko da ne bih razgovarao. S IDS-om je sve bilo u najboljem redu, ja sam se 2016. godine izmaknuo iz politike, premda me IDS i tada podržao za premijera. U međuvremenu nisam ništa radio u politici da bi se nešto promijenilo na bolje ili na gore. Ta priča s IDS-om je odavno apsolvirana i već danas ću se sastati s čelnicima te stranke”, rekao je jučer Milanović.

Foto Facebook Zoran Milanović

Nastavio je rekavši da ovdje zbraja „prijatelje, a drugdje izbjegavam neprijatelje i radim na tome da ih bude što manje. Nažalost, ne možeš biti bez neprijatelja u politici ako imaš bilo kakvu konfiguraciju ili karakter, odnosno ako nisi mrtvo puhalo, čovjek bez sadržaja i bilo kakve supstance. Ako nisi takav, onda moraš imati ljude koji te ne vole”.

Dotaknuo se i aktualne predsjednice koja se, po njemu, boji debate s njim, pa to izbjegava.

“Ja sam običan građanin, dok je ona tehnička predsjednica, i ponosan sam na to što sam običan građanin. Nisam ponikao iz ničijeg kabineta, nisam dodavao papire Sanaderu, niti Račanu, ja sam svoj čovjek. Bio sam predsjednik Vlade i velike stranke i kandidat sam za predsjednika uz podršku SDP-a, HSS-a, IDS-a i drugih stranaka“, kazao je Milanović i više puta ponovio novinarima da ne voli riječ sučeljavanje, već preferira debatu.

-Sučeljavanje ima dosta goveđih konotacija, debata je razgovor, a sučeljavaju se goveda, zaključio je Milanović.

Nije manjkalo ni pitanja o HDZ-u, odnosno na upit smatra li da Istrom vlada istarski HDZ, kazao je da to ne smatra točnim.

– IDS je dominantan. To je to. To je izazov konkurenciji. Da se promijene, pripreme, da napadnu. Ne kao HDZ. HDZ u Istri skoro pa ne postoji, jer je ljudima jasno koliko je ta stranka loša za hrvatski narod, rekao je Zoran Milanović.

Evo što je jučer objavljeno na njegovom službenom Facebook profilu o posjetu tinjanskom sajmu:

“Miris pršuta draga mi je uspomena iz djetinjstva kada je moj dida radio pršute u Dalmaciji. Sjećam se još uvijek tih skromnih konoba, kao i kada sam prvi put u životu probao istarski pršut u siječnju 1976. u Rovinju. Već sam dolazio u Tinjan na Međunarodni sajam pršuta, a posebno mi je drago danas ovdje biti u društvu dragih prijatelja i partnera.”

GAETANO BENČIĆ: Povijesni podaci o kamenoklesarstvu u Poreču i na Poreštini

Sastali se bivši učenici iz cijele Istre – Poljoprivredna škola Poreč obilježila 40 GODINA MATURE