in

Položeni vijenci povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana

Foto PU istarska

Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli jučer su položeni vijenci  u spomen na sve branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.
 
Vijenac je položilo zajedničko izaslanstvo u kojem su bili načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Gordana Antić te predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i udruga iz Domovinskog rata.
 
Osim njih, vijence su položili i izaslanstvo Istarske županije,  izaslanstvo Grada Pule te izaslanstvo udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i  predstavnici Udruge antifašističkih boraca.
 
Žrtvu stradalih branitelja i civilnih žrtava u prigodnom govoru istaknula je pročelnica Gordana Antić, a potom su se okupljeni kroz minutu šutnje i molitvu policijskog kapelana vlč. Ilije Jakovljevića prisjetili preminulih branitelja i civilnih žrtva.
 
Nakon centralne svečanosti polaganja vijenaca na gradskom groblju, počast poginulim braniteljima i svim civilnim žrtvama odana je i u parku Franje Josipa kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Titovom parku, objavila je PU istarska.

valamar isabella island resort

Valamar pod pritiskom troškova hotele zatvara ranije – Računi za struju veći za 89 milijuna kuna

U srijedu 2. 11. dio Novigrada bez vode