in

Popularni dječji park na porečkom Gradskom kupalištu potpuno će se obnoviti

Foto: Tanja Kocijančić
Ove godine obnova dječjeg parka na kupalištu/Tanja Kocijančić

Jedan od najpopularnijih dječjih parkova u Poreču svakako je onaj na Gradsko kupalištu, tik do plaže, koji će konačno ove godine dobiti poputno novo ruho. U njemu ima djece i roditelja i tijekom cijele zime, samo ako to vrijeme dozvoljava, a ljeti je to mjesto jako posjećeno, jer se u blizini nalaze hoteli i velik broj privatnih iznajmljivača. Sprave u tom dječjem parku već su dugo istrošene i dotrajale, pa je došlo vrijeme da stignu potpuno nove, a bit će najsuvremenije što se nudi. Također, bit će ih više nego dosad. Sve će to financirati porečka Turistička zajednica, koja je u ovoj godini za to osigurala 300 tisuća kuna.

-Niz infrastrukturnih zahvata koje planiramo ove godine imaju za cilj doprinijeti pozicioniranju klastera kao obiteljske destinacije, odnosno da Poreč bude pozicioniran kao vodeće odredište obiteljskog i aktivnog odmora, veli nam direktor TZ-a Nenad Velenik.

Dodaje da će time zona Gradskog kupališta biti idealno mjesto za sve kupače, sportaše i rekreativce. Naime, odmah do dječjeg parka friško je obnovljena javna plaža, postavljena je prije dvije godine također vrlo popularna teretana na otvorenom, a samo malo dalje, tik uz šetnicu, napravit će se uskoro prvi porečki rekreativni bike park s poligonima za rolere, bicikliste, skejtere i romobile.

ISTRA ECOXPERIENCE: Još 15 kuća za odmor dobilo certifikate Eco Domus

CRVENI KRIŽ POREČ: Cvijeće za Dan žena za najstarije stanovnice Poreštine