in

POREČ: Čelnici Galije i ISU-a pozivaju umirovljenike na cijepljenje

Klub Galija - ilustracija

“Protekla 2020. je uz ratne godine bila sigurno najgora u našem životu. Pandemija koronavirusa, potres u Zagrebu te najnoviji potresi sa epicentrom kod Petrinje učinili su svoje. Sve je nas to duboko dojmilo, ali iako smo mi umirovljenici – treće životne dobi, reći ćemo – mora se i dalje živjeti! Pandemija koronavirusa, dokazano, najopasnija je upravo za populaciju treće životne dobi u koju mi spadamo. Kako se zaštititi?”, pišu nam predsjednik porečke udruge umirovljenika Galija Franc Dobrilović i predsjednik Istarske stranke umirovljenika Mario Ritoša.

Već mjesecima, dodaju, slušaju i nadaju se da će cjepiva (neka su već odobrena, cijepljenja su počela) riješiti ovu, još uvijek nedovoljno poznatu bolest.

-Pronalaskom cjepiva “koja su jedva dočekana” već postoje dileme – cijeliti se ili ne. Svjetski stručnjaci jednoglasno kažu da je cjepivo jedini spas, da se samo cijepljenjem velikog broja stanovništva može eliminirati ova opaka pošast, koja je zahvatila cijeli svijet.

Konzultirajući se i s liječnicima – stručnjacima, mislimo da je za nas umirovljenike najbolje da poslušamo glas stručnjaka, liječnika i naših nemali broj svjetski renomiranih stručnjaka, koji tvrde da je izlaz upravo u cijepljenju. S obzirom da je cijepljenje na dobrovoljnoj osnovi – svatko o sebi odlučuje, a mi kao predsjednici stranke umirovljenika i Udruge umirovljenika Poreča i Poreštine i sami ćemo se cijepiti. Zato i vama članovima naših organizacija i ostalim građanima treće dobi – umirovljenicima, preporučujemo cijepljenje, jer smatramo da ćemo cijepljenjem pomoći sebi i pridonijeti eliminaciji te bolesti, koja je već do sada odnijela mnoge ljudske živote, poručili su Dobrilović i Ritoša.

Policija u akciji uhvatila čak 37 vozača koji su telefonirali u vožnji

HUT: SIGURNOST je preduvjet dolaska turista i uspješne sezone