in

POREČ: Dovršen novi rotor od Facinke prema St. Vergotini

Na Badnjak ujutro za sav se promet otvara dionica ceste na Facinki između trgovačkog centra Kauflad i Stancije Vergotini, gdje su proteklih dana trajali radovi na postavljanju montažnog rotora i prateće infrastrukture. S obzirom na činjenicu da se ovaj dio poslovne zone Poreča u zadnjih nekoliko godina znatno proširio dolaskom novih trgovačkih centara, a time i protokom vozila, bilo je potrebno napraviti prometna rješenja koja će poboljšati protočnost prometa i učiniti ga bržim i sigurnijim kako za sva vozila kupaca, opskrbe, ali i pješaka i stanara susjednih naselja.

Stoga je Grad Poreč krenuo u izgradnju spomenutog kružnog raskrižja koje će u konačnici biti i dio daljnjih prometnih rješenja za buduća širenja ove poslovne zone. Novo kružno raskrižje ima tri kraka, vanjski polumjer 13 metara, polumjer srednjeg otoka četiri metra, te širinu središnjeg voznog dijela otoka jedan metar. Za potrebe uređenja montažnog kružnog raskrižja prometnica je proširena za dodatnih 600 metara kvadratnih asfalta, izvedeni su radovi na izmještanju postojećeg nogostupa, te prilagođene instalacije javne rasvjete i oborinske odvodnje, a na samom je kraju montirana prometna oprema i horizontalna i vertikalna signalizacija. 

Radove na građevinskom dijelu izvodi poduzeće Cesta Pula, a elektromontažne radove tvrtka Đusto Poreč.

Novo kružno raskrižje prilagođeno je prometnom rješenju ulaza u novoizgrađeni trgovački centar Eurospin, te budućoj planiranoj prometnici prema Urbanističkom planu uređenja Servisna zona Poreč – područje II (treći krak montažnog raskrižja), a dio je ukupnog prometnog sustava koji se u budućnosti namjerava nadopuniti izgradnjom spojne ceste ulica M.Vlašića – Vukovarska ulica (cesta Poreč – Varvari).

Inače, ovih su dana završeni i radovi na rekonstrukciji postojećeg montažnog rotora u Ulici Mate Vlašića (kod bivše zgrade Lidla) koje se obnavlja dijelovima demontiranim s bivšeg montažnog rotora u Creskoj ulici.

Obnovljen rotor kod Lidla
Novi rotor prema ST. Vergotini

Cijepljenje u Hrvatskoj starta 27. prosinca, dosad naručeno 5,9 milijuna doza

PROPUSNICE – Istarski stožer otvorio nove telefonske linije