in

Poreč: Društvo invalida priprema 5. Novogodišnju lutriju – sav prihod ide za Mobilni tim

Društvo invalida Poreč organizira petu po redu Novogodišnju lutriju, kojom se prikupljaju sredstva za pomoć potrebitim članovima ove udruge. Kako saznajemo od tajnice društva Sandre Brečevac, sav će prihod ići za potrebe Mobilnog tima (patronažna sestra koja je zaposlena četiri sata), koji uz pomoć volontera obilazi najteže članove i pomaže u sitnijim kućanskim poslovima, kupnji namirnica, lijekova, obavljanju administrativnih poslova, odvozi ih liječniku, ide s njima u kraće šetnje…..

Prodaja lutrije počinje prvog dana prosinca, u subotu, i trajat će do 30. prosinca, kada će biti javno izvlačenje na Trgu Matije Gupca u sklopu Adventa uz koncert Tu i tamo benda. Cijena srećke je 10 kuna.

Srećke se mogu kupiti u frizerskim salonima Mirakul, Astor i Miki, te u Društvu invalida.

-Od svega srca zahvaljujemo svim donatorima/sponzorima, svima koji su na bilo koji način pomogli u njezinoj realizaciji, istakla je tajnica Brečevac.

Osobe s invaliditetom u gradu Poreču izolirane su unutar svojih domova i kvaliteta njihova života ovisi jedino o mogućnostima samih obitelji. Aktivnosti je puno, pa je pomoć i skrb potrebna mnogima.

Društvo invalida Poreč osnovano je 1998. godine i danas broji 357 članova u Poreču i okolnim općinama. 

-Svjesni činjenice da sami možemo nešto, a zajedno možemo puno, posebno ističemo projekte koje trenutno  provodimo u društvu: osobni asistent, mobilni tim, kreativne i informatičke radionice, psihosocijalna terapija i  razne edukacije. U navedene programe i aktivnosti uključen je samo jedan manji broj članova društva koji imaju osiguran prijevoz od strane obitelji i prijatelja. Za uključivanje i ostalih rješenje vidimo u realizaciji Mobilnog tima kojim rješavamo većinu problema aktivnog sudjelovanja članova u društvu i posjet najugroženijim članovima, veli tajnica i dodaje:

„Želimo stvarati poticajnu okolinu koja će imati pozitivan pristup osobama s invaliditetom stvarajući uvjete za njihovo aktivno uključivanje u život društvene zajednice. Zastupamo njihovo pravo na život, obitelj, učenje, rad, sportsko i kulturno izražavanje, pravo na društveni život.“

Sedmi Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri startaju 1. prosinca

Sedmi Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri startaju 1. prosinca

Pula: Sutra u podne otvara se 24. Sa(n)jam knjige u Istri

Pula: Sutra u podne otvara se 24. Sa(n)jam knjige u Istri