in

Pula: Sutra u podne otvara se 24. Sa(n)jam knjige u Istri

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri

24. Sa(n)jam knjige u Istri otvara se sutra, 29. studenog, u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli, u nazočnosti dobitnika Nobelove nagrade za književnost Wole Soyinke. Poseban program za tu prigodu prema scenariju Gorana Ferčeca postavio je Matija Ferlin, vodit će ga Livio Badurina, a u njegovom središnjem dijelu nastupit će Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić.


“Premda je naš Sajam prepoznat po programskoj razlici na koju smo ponosni, a u čijoj nas realizaciji društvena zajednica podupire na gradskoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, ove godine želimo posebno skrenuti pozornost na ishodište Sajma – knjižaru, kakvu smo kao čitatelji i kultura sačuvali u sjećanju. Kroz tematski raspored naše velike sajamske knjižare dolazi do izražaja čitav niz novih izdanja, ali i kontinuitet u nastojanju nakladnika da knjigu održe prisutnom i vidljivom. Knjižarski postav Vlatke Balinčić, u kojem sudjeluje više od 200 nakladnika, komunicira s čitateljem tako da ga ohrabri u odabiru knjige kao osobnom činu”, istaknuli su iz organizacije sajma.


Ove godine premijerno će biti predstavljeno više od 30 novih knjižnih naslova, otvorit će se četiri autorske izložbe, prirediti kulinarski trenutak, a kroz programe, njih više od 70, vodit će nas Aljoša Pužar, Andrea Matošević, Paola Orlić, Kruno Lokotar, Emir Imamović Pirke, Tanja Mravak, Vladimir Šagadin i Stjepan Štef Bartolić. Niz intelektualaca i umjetnika svojom participacijom programima daju dodanu kulturnu vrijednost. Ove godine
će prisustvovati i Lordan Zafranović, Mirjana Karanović, Dino Mustafić,Vladimir Jankovski, Ante Tomić, Vladislav Bajac i Vladimir Kopicl.
Za praćenje sajamskih programa najavilo se do sada više od 50 novinara iz Hrvatske, Italije, Francuske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

 
Sa(n)jam knjige u Istri posebno je ponosan na svoje najmlađe posjetitelje i programe koje za njih oblikuje Slavica Ćurković kroz Librić na Sajmu. Sajam svoje sjećanje obnavlja iz niza kataloga, kojima se stoga pridaje toliku važnost. U ovogodišnjem katalogu, kojeg su uredili Vlaho Bogišić i Sanja Jovičić, posebno su razrađeni glavna tema Sloboda, regionalni program Makedonija čita, najpoznatiji program Sajma Doručak s autorom, bibliografski su opisane knjige koje se predstavljaju te biografski notirani svi sudionici programa.

Katalog je likovno oblikovao, kao i sve promotivne materijale Sajma, Mauricio Ferlin.

Poreč: Društvo invalida priprema 5. Novogodišnju lutriju – sav prihod ide za Mobilni tim

Prijedlog porečkog proračuna za 2019. iznosi 244 milijuna kuna – sutra prvo čitanje na Gradskom vijeću