in

Poreč: Društvu Naša djeca Kaufland donirao 5.000 kuna

Gabrijela Močibob, Dragan Ramljak, Sniježana Matejčić i Sonja Kotur Lovreković

Kaufland je danas simboličnom primopredajom velikog čeka uručio 5.000 kuna donacije Društvu Naša djeca Poreč. Ček je predsjednici DND-a Sonji Kotur Lovreković uručio voditelj porečke poslovnice ovog trgovačkog centra Dragan Ramljak.

-Ugodno smo iznenađeni, jer smo u jakoj konkurenciji drugih vrijednih i potrebitih udruga baš mi dobili ovu lijepu donaciju. Sada još trebamo razmisliti kako ćemo ih potrošiti, istaknula je Kotur Lovreković.

Dodala je da ideja ima više, jer DND ima puno projekata i aktivnosti. Pa tako razmišljaju tim novcem sufinancirati izdavanje zbirke „Priče o Noelu“. Ovu DND-ovu knjigu, koja donosi priče koje su djeca gledala u kazalištu pred Božić, volonterski je napisala Ivana Domazet, također volonterski je lektorirao Goran Prodan, a sada traže nekoga tko će izdvojiti svoje vrijeme za ilustriranje njenih stranica. U ovoj je zbirci utkan rad snaga DND-a, njegovih voditelja, mladih iz USB-a i dijela članova Društva prijatelja Giostre. Također, novac bi mogao poslužiti za voditelja radionice robotike koju su djeca zavoljela tijekom školskih praznika. Dok ne nađu voditelja koji bi jednom tjedno podučavao mališane o robotici, ova zanimljiva radionica bit će na čekanju.

Dok DND ne odluči kako će ovaj lijepi poklon biti potrošen, podsjetimo da se tijekom prosinca u trgovinama Kauflanda diljem zemlje odvijala humanitarna akcija „Djela ne riječi, zajednicu usreći“ u sklopu koje su jednoj udruzi ili organizaciji u svakom gradu u kojem postoji trgovina Kauflanda namijenili po 5.000 kuna. Na nacionalnoj razini dodijeljeno je ukupno 195.000 kuna.

To nije prva akcija ovog trgovačkog lanca namijenjena potpori lokalnoj zajednici, a ovog su puta odlučili provesti projekt koji je poseban za svaku poslovnicu, a opet se istovremeno provodio u cijeloj Hrvatskoj. Dakle, zaposlenici su predložili udruge ili organizacije kojima bi htjeli pomoći. U svakoj poslovnici nudili su tri udruge na izbor, a kupci su pomoću glasačkog listića na blagajni od 6. do 24. prosinca glasovali za svog favorita u svome gradu.

U Poreču su kupci birali između DND-a, Društva invalida i Sigurne kuće Istra.

rovinj

U zadnjih pet godina Rovinj u vrtiće uložio 15 milijuna kuna – uskoro kreće gradnja novog u Rovinjskom Selu

Novi vrtić u Taru s radom kreće krajem veljače – u tijeku anketa za roditelje