in

POREČ: Glazbena priča za osobe s invaliditetom

Foto Gradska knjižnica Poreč

„Na istoj strani(ci)“, u projektu Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom, okupljaju se srednjoškolci, korisnici Doma za starije i nemoćne, umirovljenici i starije osobe, porečka djeca s poteškoćama u čitanju, a u studenom su započele i radionice koje uključuju osobe s invaliditetom.

Foto Gradska knjižnica Poreč
Foto Gradska knjižnica Poreč

Aktivnost „Pronađi me u priči!“ ima za cilj otvoriti vrata knjižnice upravo osobama s invaliditetom. Projektom se potiče međusobno podržavanje i stvaranje novih ideja u krugu ranjivih skupina zajednice. U aktivnosti su uključeni korisnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč te Društva invalida Poreč.

Bit će održana dva ciklusa po 4 radionice iz zavičajne baštine te tematske radionice, a cjelokupan program pridonijet će uključenosti, obuhvaćenosti i pripadnosti sudionika. Sudjelovanje u radionicama prilagođenim ciljnim skupinama doprinijet će i smanjenju društvenih nejednakosti, što je jedna od osnovnih zadaća knjižnice.

Foto Gradska knjižnica Poreč
Foto Gradska knjižnica Poreč

Upravo je tijekom studenog održan jesenski ciklus radionica za korisnike Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč, u suradnji sa Zdravim gradom Poreč, pod vodstvom Dajane Miloš, psihologinje-specijalistice muzikoterapije.

Kroz glazbu i priču korisnici Centra uživali su u pročitanim pričama i pjesama, a potom su aktivno sudjelovali u stvaranju i slušanju glazbe, kao sredstvu komunikacije i izražavanja.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor Gradska knjižnica Poreč

Foto Colin Behrens za Pixabay - Ilustracija struja

U četvrtak 17.11. bez struje više naselja na Poreštini

Foto Umjetnička škola Poreč

Porečki učitelj Sanel Jusić nagrađen na 7. Guitar United međunarodnom festivalu gitare