in

POREČ: Hana Gubić, Ava Asia Kanceljak i Mia Janko izvrsne na natjecanju Daleki Akordi

Glazbena škola ”Josip Hatze” pod pokroviteljstvom Splitsko – dalmatinske županije organizirala je 24. Međunarodno natjecanje ”Daleki Akordi” koje se održalo nedavno u Splitu i Kaštelima u tri discipline: gudači, drveni duhači i limeni duhači.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su u Splitu dvije učenice flaute Ava Asia Kanceljak i Mia Janko u disciplini drvenih duhača gdje su se natjecale uz flautiste sa saksofonistima i klarinetistima.

U I. kategoriji do 11 godina Ava Asia Kanceljak, učenica 2. razreda kod učiteljice Anamarije Škara Youens osvojila je II. nagradu s 54/60 bodova.

U II. kategoriji do 13 godina Mia Janko, učenica 5. razreda flaute kod učiteljice savjetnice Samante Stell osvojila je II. nagradu s 54,67/60 bodova.

Ava Asia Kanceljak i Mia Janko nastupale su uz klavirsku pratnju i podršku korepetitorice Jenny Brković.

U Kaštelima se odvijalo natjecanje u disciplini gudača, instrumenti: violina, viola i violončelo.

Poreč je predstavljala je Hana Gubić u disciplini violončela. Ova učenica 4. razreda kod učitelja Anthonyja Havelke u II. kategoriji do 12 godina osvojila je I. nagradu s 56,83/60 bodova.

Na natjecanju drvenih duhača bilo je ukupno 97 sudionika iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Norveške, Latvije i Mađarske.

Na natjecanju gudača bilo je prijavljeno 150 glazbenika iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Finske, Poljske, Austrije i Njemačke.

POREČKI KATASTAR – Sutra predstavljanje novog kartozida

BIVŠI VATROGASAC S PSOM PUTUJE SVIJETOM: U globalnom eko pohodu posjetio i Novigrad