in

POREČ: „Maneštra od kazališta“ – predstava i još jedan dar za korisnike Doma za starije

Porečki umirovljenici - Ilustracija

Nedavno je u  Domu za starije i nemoćne osobe Poreč gostovala dramska skupina Kluba umirovljenika Galija Poreč s prvim dijelom svoje popularne predstave „Maneštra od kazališta“.

Pred brojnom publikom glumci amateri izveli su četiri scene, a drugi dio predstave slijedi najesen, krajem rujna, povodom dana starijih osoba, priopćeno je iz Doma.

Korisnici su s velikim zanimanjem pratili predstavu i velikim aplauzom ispratili izvođače. Svi su pohvalili izvedbu za koju su istaknuli da im je još draža jer obrađuje teme koje su njima bliske, a izvođači su starije osobe koje većinom i sami prepoznaju. Glumci u predstavi svi su redom domaća lica, Porečani i Porečanke okupljeni u projektu ”KUP 54+” kojim je formirana amaterska dramska skupina za starije od 54 godine s ciljem njihovog aktivnog uključenja u kulturnu i umjetničku scenu Poreča.

Ravnateljica Doma Tihana Mikulčić zahvalila se članovima dramske grupe Kluba umirovljenika Galija na sjajnoj izvedbi kojom su obradovali i iznenadili korisnike Doma, a porečkoj Udruzi umirovljenika Klubu Galija na vrijednoj donaciji – TV prijamniku koji će biti postavljen u dnevnom boravku stambenog dijela i koji će zamijeniti stari televizor čiji je ekran bio znatno manji.

Korisnici će tako imati bolji uvjete za gledanje svojih omiljenih tv serija, a posebno regionalnih tv programa.

POREČ: Na Gradskom kupalištu uživa i druga smjena ljetnog kampa

Porečki “rat” za parking – kada javno postane privatno