in

POREČ: Na plaži Materada stižu klupa za dojenje i moderno dječje igralište

Na plaži Materada – S. Martin uređuje se moderno dječje igralište te klupa za prematanje i dojenje

Na jednoj od najpopularnijih gradskih plaža, Materada – S. Martin, ovih je dana počelo uređenje modernog dječjeg igrališta koje će dodatno oplemeniti ponudu ove plaže. Moderno igralište opremit će se klackalicom na opruge za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicom na opruzi za jedno dijete, gredom za balansiranje na tri nivoa, penjalicom s mrežom, ljuljačkom – košarom, društvenom igrom školica, uz antistres podlogu za sva igrala i setom za odvojeno prikupljanje otpada.

Dodatni benefit je i klupa za dojenje i prematanje, kao ispomoć majkama, ali i podsjetnik zajednici na to da je dojenje najbolja hrana za bebe te da majke mogu dojiti gdje god žele.

Igralište se izvodi u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Grada Poreča u sklopu projekta „Živjeti zdravo“. HZJZ osigurao je set sprava i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku.

Navedene aktivnosti organiziraju se na lokalnoj razini i redovito provode unutar gradskih parkova, s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša.

Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani na otvorenom u svako doba, formiran je set opreme za dječja igrališta koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

Za uređenje ostalog dijela plaže Materada – Sv. Martin izdana je građevinska dozvola, a ovo igralište će upotpuniti cjelokupno uređenje jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih gradskih plaža, priopćeno je iz Grada Poreča.

POREČ TROPHY u nedjelju 22. put – Sudjeluju i biciklisti koji voze Giro d’Italia

Policija otkrila još jedan krivotvoreni nalaz PCR testa