in

POREČ: Od 6. kolovoza nema više parkiranja u dijelu Prvomajske ulice između srednje i osnovne škole

Odlukom Grada Poreča dio Prvomajske ulice od raskrižja s Ulicom Vladimira Gortana do pješačkog mosta proglašen je zonom ograničenog prometa, odnosno pješačkom zonom. Iz tog razloga ugrađen je automatski podizni stupić čime se omogućava kontroliran i ograničen pristup tom dijelu ulice. Puštanje u rad stupića predviđeno je za sutra, 6. kolovoza, objavilo je gradsko komunalno poduzeće Usluga.

Kao i kod svih ostalih pješačkih zona, korisnici privatnih i poslovnih prostora unutar nove pješačke zone imat će mogućnost stalnog pristupa i to putem daljinskog otvaranja podiznog stupića.

S obzirom da je pravilnikom Grada upravljanje pješačkom zonom dodijeljeno Usluzi, iz te tvrtke pozivaju građane da dođu do njih kako bi ostvarili mogućnost prometovanja tom uskoro pješačkom zonom, odnosno da bi dobili više informacija o načinu rada novog sustava.

Kod predaje  zahtjeva nužno je donijeti na uvid prometne dozvole vozila, kao i osobnu iskaznicu, odnosno odgovarajući izvadak iz registra za pravne osobe. Na zaprimljene zahtjeve svi će zainteresirani korisnici biti povratno obaviješteni o eventualnom prihvaćanju, odnosno odbijanju, i to nakon dobivanja suglasnosti Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča, poručuju iz Usluge.

Naime, taj mali dio Prvomajske ulice služio je za besplatni parking građanima, budući da u tom dijelu grada sva su parkirna mjesta uglavnom pod naplatom. No, kako se radi o uskoj ulici gdje ima privatnih kuća i poslovnih prostora, prečesto su se stvarale gužve zbog automobila koji su uglavnom bili parkirani nepropisno.

K tome, to je djeci iz centra grada prolaz prema osnovnoj školi, pa je bilo nužno uvesti reda.

NA RUŠNJAKU PRIJE 76 GODINA KRENULO SE U RAT – Stjepan Mesić: “Bombardiraju nas lažima kroz medije i obrazovni sustav”

JOŠ JEDAN USPJEŠAN PROJEKT TUŠ-a A. ŠTIFANIĆ: Porečka škola dobila status “Prijatelja baštine i turizma”