in

POREČ: Otvorena cesta Lacop – Parens

Dovršena obnova LaCop PArens

Dovršena je izgradnja ceste LaCop – Parens u Poreču, svojevrsne žile kucavice, koja je bila jedini preostali neobnovljeni dio nekadašnje državne ceste D75 u Poreču. Izgradnjom ove dionice prometnica, koja je izgradnjom porečke zaobilaznice, došla pod lokalnu ingerenciju, sad je u potpunosti obnovljena.

Gotova obnova ceste od LaCopa do Parensa

Investitor je bio Grad Poreč-Parenzo, ukupna vrijednost projekta je oko 2,5 milijuna kuna + PDV, izvođač radova CPK d.d. iz Kopra odabran je kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave, dok je nadzor vršila porečka tvrtka V.T.M. d.o.o. Radovi su dovršeni u roku.

Projekt obnove obuhvatio je rekonstrukciju kolničke rekonstrukcije u pravcu sjever – jug: od kružnog raskrižja na ulici M. Vlašića kod centra LaCop do križanja s kružnim raskrižjem Parens, te pravac istok – zapad: od križanja s ulicom B. Parentin do križanja s ulicom koja vodi do Obrtničkog doma.

Gotova obnova ceste od LaCopa do Parensa

Rekonstruirana je kolnička konstrukcija u dužini od oko pola kilometra, zamijenjena je dotrajala semaforska oprema, signalni uređaj i ostala pripadajuća oprema. Na sva četiri privoza u zoni raskrižja izvedeni su nogostupi širine 2,00 m, koji su prošireni zbog veće sigurnosti pješaka, a dodan je i nogostup na sjeveroistočnom dijelu raskrižja i pješački prijelaz.

– Zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju i razumijevanju. Svi smo se složili kako je ova dionica trebala hitnu sanaciju i drago mi je da je sve odrađeno u roku. Nedavno smo dovršili sanaciju Creske ulice, dok je u planu za dalje nastavak obnove lokalnih cesta kroz suradnju sa Županijskom upravom za ceste u čijoj su ingerenciji, ali i rasterećivanje nekih od glavnih prometnih pravaca poput Ulice Mate Vlašića izgradnjom međuzaobilaznice Rident – Gulići – OŠ Finida – Ul. Mate Vlašića – Vukovarska ulica, zaključio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

DCIM/100MEDIA/DJI_4725.JPG

KAŠTELIR – Konstituirano novo Općinsko vijeće na čijem je čelu Ivan Legović

TAR: Ove godine općinska priznanja DENISU ŽUŽIĆU I DVD-u LAMPO