in

KAŠTELIR – Konstituirano novo Općinsko vijeće na čijem je čelu Ivan Legović

Foto Tanja Kocijančić - Konstituirajuća sjednica Vijeća 2021. - Novi sastav vijećnika

Općina Kaštelir-Labinci održala je sinoć konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća. Za novog predsjednika Vijeća izabran je Ivan Legović, a za potpredsjednika Roberto Bravar – obojica s liste IDS-a koja je na lokalnim izborima osvojila najviše glasova. Novi čelnici Vijeća izabrani su većinom glasova vijećnika.

Prisega novih kaštelirskih vijećnika – Foto Tanja Kocijančić

Novi vijećnici, koji su sinoć prisegnuli, s liste IDS-a su Ivana Bakša, Roberto Bravar, Mirko Rinaldis, Haira Janko Kocijančić, Ivan Legović i Dragana Lakošeljac koja je u vijeće ušla kao zamjena Đulijanu Petroviću, čiji je pak mandat stavljen na mirovanje jer je postao općinski načelnik.

S nezavisne liste za vijećnike su prisegnuli Marko Knezoci, Ivica Sinčić i Mitja Soldatić.

Osnovana je Komisija za izbor i imenovanja u čijem su sastavu većinom glasova odabrani Mirko Rinaldis kao predsjednik, te Dragana Lakošeljac i Ivica Sinčić kao članovi.

Također, osnovana je i Komisija za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost u čijem su sastavu Ivana Bakša, Roberto Bravar i Haira Janko Kocijančić.

Konstituirajuća sjednica Vijeća Kaštelir – Foto Tanja Kocijančić

Na kraju sjednice vijećnicima se obratio načelnik Petrović koji je pozvao sve vijećnike na suradnju, uz nadu da će sve buduće rasprave biti konstruktivne.

Na početku sjednicu je otvorio općinski pročelnik Giuliano Vojnović. Izabrana je Mandatna komisija u sastavu Haira Janko Kocijančić, Ivan Legović i Mitja Soldatić koji su pregledali izborne rezultate i verificirali mandate, nakon čega je uslijedila prisega svih novoizabranih vijećnika. Potom je, do izbora novog predsjednika vijeća, vođenje sjednice preuzela Ivana Bakša, kao prva na listi koja je na izborima osvojila najviše glasova.

Načelnik Đulijano Petrović – Foto Tanja Kocijančić, Kaštelir, 10.06.2021.

korona covid ilustracija

Istra – U petak samo jedan slučaj zaraze

POREČ: Otvorena cesta Lacop – Parens