in

POREČ: Otvoreno obnovljeno boćalište u Mate Baloti

Simboličnim rezanjem vrpce, sinoć, 28. kolovoza, službeno je otvoreno obnovljeno boćalište Boćarskog kluba „Mate Balota“ u istoimenom porečkom naselju. Vrpcu su prerezali porečki gradonačelnik Loris Peršurić, te Zorko Sergo i Ivan Popović, najstariji i najmlađi boćari ovoga kluba.

POREČ: Otvoreno obnovljeno boćalište u Mate Baloti

Obnovom boćališta napravljena je nova podloga, te obojana ograda i zidovi čime je ovo igralište, omiljeno među ljubiteljima boća, ali i publike, jer se nalazi na frekventnom mjestu u centru grada, poprimilo novi izgled. Potporu u obnovi pružio je Grad Poreč, te Sportska zajednica grada Poreča koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Kako je prilikom inauguracije rekao voditelj BK „Mate Balota“ Petar Popović, jedan su od vrlo kvalitetnih klubova, broje 15 registriranih igrača, a postoje još od 1978. godine. Trenutno igraju u županijskoj ligi, a prije nekoliko godina došli su do 3. hrvatske lige, što još nije uspjelo niti jednom klubu na Poreštini. Dob njihovih članova kreće se od 7 do 89 godina, priopćeno je iz Grada Poreča.

-Ovaj klub zaslužio je ovako boćalište i nastavit ćemo i dalje zadržati svoj nivo i svoje standarde, zaključio je Popović.

POREČ: Otvoreno obnovljeno boćalište u Mate Baloti
Najmlađi boćar Ivan Popović

Čestitke boćarima uputio je i gradonačelnik Loris Peršurić.

-Drago mi je da smo uspjeli završiti ovaj projekt, ali imamo još puno toga za napraviti. Zahvaljujem vama, boćarima što održavate ovu tradiciju, jer ako vi to ne nastavite neće nitko. Vjerujem da ćete se širiti i dalje, a mi imamo još puno lijepih domova i boćališta na našem području od kojih neke u planu za obnoviti u sljedećem razdoblju. Kad vidimo kako lijepo napredujete još nam je draže investirati u vas, rekao je Peršurić i zahvalio i Sportskoj zajednici što prati porečke sportaše.   

POREČ: Otvoreno obnovljeno boćalište u Mate Baloti

Šef obrtnika Dragutin Ranogajec: Ne treba smanjivati plaću javnom sektoru, nego dio ljudi poslati u realni

Sindikat SIKD strahuje od masovnih otkaza radnicima u turizmu već u rujnu

VELIKA AKCIJA: U subotu će policija nadzirati brzinu u cijeloj Istri

Subota, 29. kolovoza: U cijeloj ISTRI prometna akcija mjerenja brzine