in

POREČ: Plesni studio MOT 08 otvara upise 2. rujna

Mot 08, Studio za izvedbene umjetnosti iz Poreča, objavljuje upise  u  plesne radionice za djecu od 3 do 17 godina u školskoj godini 2019./20. Upisi će se odvijati od 2. do 6. rujna, od 17 do 19 sati, u prostorijama Mot-a 08 u Obrtničkom domu (vanjski ulaz u kuglanu).

Upisi su namijenjeni svima koji imaju afinitet za ples bez obzira na razinu znanja. Polaznici se raspoređuju u plesne skupine po dobi i sposobnostima.

Program rada udruge sastoji se od sustavne edukacije prvenstveno na području plesa, kazališta, odnosno na širem području izvedbene umjetnosti. Voditeljice plesnih skupina  koristeći pokret i priču omogućuju djeci zajedničku, kreativnu plesnu igru. Uz zabavu razvijaju koordinaciju, vještine kretanja i imaginaciju. Istraživanjem pokreta, ritma i glazbe stječu kreativno iskustvo – upuštaju se u avanturu u kojoj pretvaraju svoje okruženje u magični prostor, istražuju ga i oblikuju maštom. Razvijaju sklonost plesu i muzikalnost, jačaju tijelo, savladavaju plesne elemente i pokrete važne za učenje koreografija koje prezentiraju na raznim manifestacijama i natjecanjima.

Broj polaznika radionica je brojčano limitiran, u skladu s pedagoškim standardima s obzirom na uzrast djece.

Više detalja o radu udruge i sve informacije može se dobiti na brojeve telefona  095 8563 570 (Josipa Kalac) ili 091 206 29 22 (Silvia Szabo Jurišević).

ISTRAMET: Početkom novog tjedna vrućina popušta, no nećemo u duge rukave

Kvar na cjevovodu Višnjan–Baderna–Štifanići sanirat će se 2. rujna – bez vode 50 sela