in

FOTOGALERIJA: Nevrijeme sinoć najteže pogodilo VRSAR – stabla po cestama, autima, kamp kućicama, nasukane jedrilice…

Foto Istramet/Kristjan Jerončič

U nevremenu koje je sinoć zahvatilo Istru na udare olujan vjetar najviše štete pričinio je na području Vrsara, javlja Istramet.

Kod hotela Pineta srušeno je nekoliko stabala, šteta je bilo i u Marini, dok je najgore prema dojavama čitatelja bilo u kampu Orsera.

Sudeći po fotografijama koje je Istramet zaprimio noćas, stablo je palo na kamp kućicu, a istovremeno podiglo i osobni automobil. Nemamo informacije o ozlijeđenim osobama. O opsegu šteta više informacija znat će se ujutro, a pošto Vrsar nema aktivnu meteorološku postaju ne možemo znati koliko je vjetar zaista bio snažan. Fronta koja je sinoć zahvatila Istru donijela je udare zapadnog i jugozapadnog vjetra lokalno iznad 100 km/h.

U nevremenu koje je jučer zahvatilo područje Poreštine vatrogasci su intervenirali 17 puta u vremenu od 19.45 do 23.25 sati – većinom su to bile intervencije uklanjanja stabala s prometnica i u autokampovima s automobila, kampera, šatora, doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denisa Matoševića.

– Srećom sve je prošlo bez ozlijeđenih i nastradalih. Nasukane su i dvije jedrilice u autokampu Orsera, osobe su neozlijeđene i zbrinute. Ukupno je sudjelovalo 29 vatrogasaca i to iz JVP Poreč, DVD Višnjan, DVD Vrsar i DVD Tar-Vabriga. Intervencije saniranja jučerašnjeg nevremena nastavljaju se i danas, rekao je zapovjednik Matošević.

USUSRET 17. GRAMPERIJADI: Samo u Kašteliru krumpir se zove gramper – Znate li zašto?

POREČ: Počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja