in

POREČ: Podijeljeni certifikati polaznicama Poduzetničke akademije za žene

Povodom obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva, Grad Poreč i Poduzetnički inkubator Poreč u suradnji s Ženskim poduzetničkim centrom iz Zagreba, organizirao je posljednju edukaciju Poduzetničke akademije u sklopu projekta „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“ na temu „Trendovi budućnosti danas predviđamo sutra djelujemo”, koja se održala 20. studenog 2019. u prostorima Poduzetničkog inkubatora Poreč. Edukacija je doprinijela razvoju vještina i usvajanju specifičnih poduzetničkih znanja, pozitivnog stava prema poduzetništvu i razvoju poduzetničke kulture. Polaznice su spoznale nove trendove, kroz pristup novim tehnologijama, radnim odnosima, tržišnim trendovima i navikama kupaca kao sastavnih dijelova prodajne strategije.

Poduzetnička akademija namijenjena je prvenstveno ženama s ciljem jačanja ženskog poduzetništva na području Poreča, ali i poduzetnicima, te svima onima koji to žele postati. Polaznice su kroz brojne aktivnosti i sveukupno pet edukacija u razdoblju proljeće – jesen 2019. stekle specifična znanja i vještine, te su ostvarile pravo na certifikate koje im je po završetku akademije uručio gradonačelnik Loris Peršurić kao predstavnik Grada – prijatelja ženskog poduzetništva.

– Osim navedenih aktivnosti u sklopu Poduzetničke akademije za žene, Grad Poreč provodi mnogobrojne aktivnosti usmjerene prvenstveno ženama kao što su sudjelovanje porečkih poduzetnica na Međunarodnom kongresu i Sajmu žena, program poticanja za žene poduzetnice, konferencije, podjele stručnih knjiga. Sve navedene aktivnosti planiraju se provoditi i u 2020. godini s ciljem podrške žena za ulazak u poduzetništvo, i jačanje postojećih poduzetnica., rekao je tijekom podjele gradonačelnik.

Novigrad: Uz stipendije, i ove godine 55 tisuća kuna za nagrade najboljim studentima i učenicima

Epilog porečke dobrotvorne akcije: Za obitelji Bašić i Tamburin prikupljeno ogromnih 183.400 kuna!