in

POREČ: Policajac koji je objavio video na FB jer ga nisu pustili na posao – udaljen iz službe

Policijska postaja Poreč - Foto Tanja Kocijančić

Istarska policija objavila je u subotu kako je porečki policajac – koji je u srijedu odbijao pokazati covid potvrdu ili test pa o svojim razlozima javno progovorio – udaljen iz službe sukladno Zakonu o policiji.

Početkom ovog tjedna, nakon što je uvedena obaveza testiranja svih djelatnika javnih i državnih službi ili predočenja covid potvrde prije dolaska na posao, jedan policajac iz porečke postaje nije to htio učiniti. Snimio je pred ulazom u postaju video i postavio ga na Facebook, putem kojeg je pozivao građane da ga dođu podržati, odnosno da dođu vidjeti “kako to izgleda kada policajca ne puste na posao”. Danas smo saznali da je udaljen iz službe.

Naime, evo što nam je rekla glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač na upit što je s njim na kraju bilo.

-Vezano za policajaca koji je bio dva dana ispred PP Poreč i snimio video kojim putem FB poziva građane da dođu ispred postaje obavještavamo da je policijski službenik udaljen iz službe sukladno Zakonu o policiji iz nekoliko razloga, između ostalog i zbog istupa u javnost bez suglasnost koja je propisana zakonskim propisom. Protiv njega slijedi disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, odgovorila je glasnogovornica Sokač.

turitičko ugostiteljska škola antona štifanića poreč

Poreč: Dani otvorenih vrata TUŠ-a A. Štifanića u utorak

maska maskica korona covid

Crni rekord – Gotovo 200 novozaraženih i tri preminula u Istri