in

Poreč: Radnicima Usluge i Odvodnje novi kolektivni ugovor koji povećava osnovicu plaće za pet posto

DCIM/100MEDIA/DJI_1871.JPG

Potpisan je novi kolektivni ugovor između Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i porečkog komunalnog poduzeća Usluga.

Ujedno je potpisan i novi kolektivni ugovor za drugo komunalno poduzeće, Odvodnju, sa Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Kako je nadalje objavljeno na web stranicama ovih tvrtki, nakon uspješno dovršenih pregovora između sindikalnih čelnika i predstavnika društva koji su rezultirali današnjim potpisivanjem novih kolektivnih ugovora za period od 2019. do 2022. godine, povećava se osnovna plaća  za 5 %, počevši od 1. siječnja iduće godine. Ostala materijalna prava ostaju na dosadašnjem nivou.

Predstavnici sindikata zaključili su da zajednička suradnja doprinosi pozitivnim iskoracima, te pozitivnoj radnoj klimi na zadovoljstvo zaposlenika i poslodavca. Društva Usluga i Odvodnja će i u daljnjem radu ulagati u poboljšanje uvjeta rada na svim nivoima radi daljnjeg pozitivnog razvoja.

Direktor dvaju društava Milan Laković tom je prilikom istaknuo da su prava radnika, uvjeti rada kao i podizanje plaće imperativ tvrtki. Izazio je zadovoljstvo zbog uspješno završenih pregovora i potpisivanja novih kolektivnih ugovora.

Božićni koncert Umjetničke škole Poreč u prepunoj kazališnoj dvorani

Božićni koncert Umjetničke škole Poreč u prepunoj kazališnoj dvorani

Marinela Dropulić Ružić: Mladi u pronalasku nove turističke niše – DOGMA hotel

Marinela Dropulić Ružić: Mladi u pronalasku nove turističke niše – DOGMA hotel