in

Božićni koncert Umjetničke škole Poreč u prepunoj kazališnoj dvorani

Umjetnička škola Poreč u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem organizirala je sinoć u kazališnoj dvorani tradicionalni Božićni koncert i plesni program.

U prepunoj kazališnoj dvorani nastupili su višestruko nagrađivani solisti i komorni sastavi, klaviristi, harmonikaši, trubači, gitaristi, gudači, zbor škole, harmonikaški orkestri škole, gudački orkestar te učenice odjela suvremenog plesa sa plesnim koreografijama.

Kao gosti nastupili su učenici pripremnog razreda Pučkog otvorenog učilišta, učenice pripremnog razreda suvremenog plesa Društva naša Djeca Poreč i Udruga Sakramenski iz Medulina koji su nastupali s koreografijama učenica 3. i 4. razreda odjela suvremenog plesa.

Korepetirale su učiteljice Jenny Brković, Aleksandra Orbanić  i Antonella Picinić, orkestrima su dirigirale Ana Šterpin Zagoranski, Tamara Ignjatović i Matea Beotić, dok su učitelji Matija Poropat i Haris Brković pratili zbor kojim je dirigirala učiteljica Marijana Gulić.

Učenici su svojim nastupima priredili gotovo dvosatni glazbeni i plesni program kroz te su publici pokazali koliko su napredovali i što trenutno rade. Svojim su umijećem muziciranja i plesanja uveli publiku u blagdansko raspoloženje veselja i zajedništva.

Poreč: Izvrsna suradnja jedriličara iz Horizonta i Valamara

Poreč: Radnicima Usluge i Odvodnje novi kolektivni ugovor koji povećava osnovicu plaće za pet posto