in

POREČ: Skoro sve škole prelaze na online nastavu u cijelosti

Ilustracija

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Poreča odlučeno je da će svi učenici prijeći na online nastavu. Konkretno, Srednja škola Mate Balota prešla je na nastavu na daljinu od danas, 26. ožujka, TUŠ Antona Štifanića od jučer, a Osnovna škola Finida bit će na online nastavi od ponedjeljka, 29. ožujka, pa do 1. travnja, budući da 2. travnja počinju proljetni praznici.

Za sada u školskim klupama ostaju niži razredi u OŠ Poreč i Talijanskoj osnovnoj školi “Bernardo PArentin”. Ondje na online nastavi ostaju učenici viših razreda.

Prenosimo objave ravnatelja škola koji objašnjavaju razloge prelaska na online nastavu za sve učenike.

Zbog pojave određenog broja zaraza virusom COVID 19 među učenicima i profesorima i većeg broja samoizolacija profesora od 26.03. nastava će se odvijati prema MODELU C (virtualno) za sve učenike pa tako i za maturante. Ovaj model rada je na snazi do uskršnjih blagdana”, napisao je ravnatelj SŠ Mate Balote Krešimir Bronić.

Radi naglog pogoršanja epidemiološke situacije u TUŠ Antona Štifanića Poreč, te radi većeg broja učenika i profesora u samoizolaciji, što jako otežava organizaciju nastave, primorani smo nažalost prijeći na nastavu online u razdoblju od 25.03 do 01.04. Nadamo se što bržem poboljšanju situacije te povratku normalnoj organizaciji nastave u školi. Iskreno se zahvaljujemo na suradnji u ovako otežanim uvjetima nastave”, piše ravnateljica TUŠ-a A. Štifanića Tatjana Gulić Pisarević.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a na preporuku epidemiologa te uz suglasnost našeg osnivača – Grada Poreča i lokalnog Stožera CZ, OŠ Finida donosi Odluku o prelasku i učenika nižih razreda (od 1. – 4. razreda) matične škole na Model – C (nastava na daljinu) za period od 29.3. do 1.4., nakon čega započinje proljetni odmor učenika.”, objavila je ravnateljica Anita Sijerković-Radin.

KAŠTELIR: Nezavisni vijećnici donirali školi informatičku opremu vrijednu 12.000 kuna

U Istri u petak 11 novozaraženih, preminuo 63-godišnjak