in

KAŠTELIR: Nezavisni vijećnici donirali školi informatičku opremu vrijednu 12.000 kuna

Donacija kaštelirskoj školi

Ovog tjedna je OŠ Jože Šuran – Područnoj školi u Kašteliru uručena donacija Nezavisne liste nositelja Marka Knezocija. Donacija je dio programa nezavisnih vijećnika za edukaciju mladih u tehničko-informatičkom području odnosno programiranja i računalnog modeliranja.

-Želja je Nezavisne liste potaknuti djecu na obrazovanje u tehničkim smjerovima i općenito  u razvijanju kreativnosti. Donirani setovi pružaju djeci edukativnu i zabavnu igru i uvode ih u svijet tehnologije i robotike, uče ih i pomažu im da razumiju kretanje robota pomoću senzora te na zabavan način savladavaju osnove programiranja, naglasio je Knezoci.

Nezavisna lista donirala je 12.000 kuna, dok je škola osigurala dodatnih 1.278 kuna, pa je kupljeno ukupno 6 kompleta Lego robota za mlađe i starije uzraste i jednostavni 3D printer.

-Nezavisna lista će nastaviti svoj rad i u sljedećem mandatu te se među ostalim koncentrirati na poboljšanje uvjeta u radu i obrazovanju djece i  školaraca, poručio je nositelj Nezavisne liste Marko Knezoci.  

VRSAR spreman čeka Uskrs – Trenutno su ondje i članovi američke TV produkcije

POREČ: Skoro sve škole prelaze na online nastavu u cijelosti