in

POREČ: Tretmani suzbijanja komaraca špricanjem 11. i 12.7.

Foto Pexels/Anuj

Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija u planu adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca) ULV metodom.

Sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, dana 11. 07. 2023. godine u kasnim večernjim satima i u ranim jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora Fuškulin, Mugeba, Nova Vas, dok će se dana 12.07.2023. godine, također u kasnim večernjim satima i u ranim jutarnjim satima, tretman obaviti na području naselja Poreč, zajedno s dijelom mjesnog odbora Veli Maj (sjever naselja).


U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.
Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.
Svi tretmani provoditi će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.
Također, umoljavaju se svi pčelari te Udruga pčelara Nektar, da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.
Ujedno, koristimo priliku da zamolimo naše sugrađane da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.
Mjere će provoditi djelatnici poduzeća DEZINSEKCIJA d.o.o., Brajšina 13; p.p. 291, 51001 Rijeka, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2023. godini.
Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće kontakte: Telefon:051 506-920, Fax: 051 512-769 te e-mail: info@dezinsekcija.hr

poreč dom za starije

POREČ: Tomislav Milohanić gost Doma za starije – Sjećanja na miris „teplega kruha i pečenih kostanj“

Foto TZ Poreč - IDS - Katarina Nemet

ISTRA U SABORU – Nemet: Iako je Vlada onemogućila privatizaciju plaža, novi zakon i dalje štetan