in

POREČ: U gradu sporta i poduzetništva novi EU projekt koji spaja ove dvije grane

Sportska dvorana Žatika

ENDURANCE – Entrepreneurial Capacity-building for Sport: Sportska zajednica grada Poreča na uvodnom online sastanku projekta ENDURANCE

Sportska zajednica grada Poreča sudjelovala je na uvodnom online sastanku ENDURANCE, projekta sufinanciranog iz programa Erasmus Plus Europske Komisije, koji okuplja osam partnera iz sedam zemalja (Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Italija, Slovačka i Španjolska). Sastanak, prvotno planiran u Bratislavi, održan je online zbog ograničenja uzrokovana pandemijom COVID 19.

Poveznice između sporta i poduzetništva su višestruke, no rijetko su prepoznate te se rijetko kapitaliziraju. Rijetko se pronalaze u strukovnom obrazovanju kao učinkovito povezane domene sa sinergijskim poveznicama – otuda potreba za prijeko potrebne poduzetničke kompetencije zbog niske prisutnosti u sportskim disciplinama i nedostatka prilagođenog poduzetničkog treninga. ENDURANCE “preispituje” podučavanje i učenje poduzetništva temeljenog na zajedničkim karakteristikama između sporta i poduzetništva, kao što su odlučnost, ustrajnost, samopouzdanje, izdržljivost, poštivanje pravila, timska igra, samopouzdanje, natjecanje, uspjeh / neuspjeh, itd.

Cilj ENDURANCE je ponovno oživjeti poduzetnički duh te modernizirati način strukovnog obrazovanja poduzetništva, te

1) Mapirati dinamiku sporta i poduzetništva, zajedničke osobine i poveznice za održivu karijeru u strukovnom i sportskom sustavu

2) Razviti ENDURANCE poduzetničke treninge i alate “po mjeri”

3) Uspostaviti online interaktivnu OER platformu za ENDURANCE treninge (virtualno i kombinirano učenje)

4) Održati rezultate i promovirati njihovo prihvaćanje u strukovnim i sportskim ekosustavima

5) Unaprijediti poduzetničku i sportsku diskusiju na političkoj razini – ENDURANCE zelena knjiga

Tijekom sastanka, konzorcij je razgovarao o rasporedu provedbe projekta, definirajući rokove i odgovarajuće obveze sljedećih mjeseci. Konkretno, OER platforma bit će učitana do kraja 2020. godine: službena web stranica ENDURANCE predstavljat će mapu rezultata projekta, vijesti i kontakata. Slijedi aktivnost mapiranja kako bi se identificirali glavni trendovi, problemi, najbolje prakse i sustavi podrške politikama u zemljama predstavljenim u Konzorciju. Partneri će se posebno usredotočiti na pronalaženje zajedničkih osobina između sporta i poduzetništva. Aktivnost mapiranja objavit će se u konačnom izvješću koje će biti dostupno na mreži do srpnja 2021. godine.

Sportska zajednica grada Poreča, kao udruga za razvoj i promicanje sporta na području grada Poreča, uz podršku Grada Poreča u pripremi i provedbi projekta, prepoznala je značajnost ovog projekta te svojim uključivanjem želi doprinijeti mogućnosti razvoja širih vidika sporta i povezanosti s ostalim područjima.

Korona covid maska maskice zaštitne

Nacionalni stožer: 2.597 pozitivnih, preminulo 28 osoba – Najgore u Varaždinskoj županiji

COVID: Putujete li u ili kroz Sloveniju pročitajte sva pravila koja su na snazi