in

Poreč u Zagrebu predstavio svoje potencijale za ulaganje stranim investitorima

Grad Poreč bio je jedan od šest hrvatskih gradova koji su jučer u Kongresnom centru Forum u Zagrebu predstavili svoje potencijale za ulaganje na 4. izdanju konferencije Meeting G2 – Pogled u budućnost, usmjerenoj na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske. Konferencijuorganizira Udruga za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske –Meeting G2“ multidisciplinarna skupina Hrvata iz dijaspore i domovine čiji je cilj umrežiti poslovne ljude hrvatskog podrijetla iz cijelog svijeta. Nakonferenciju je doputovalo više od 70 uspješnih poslovnih ljudi iz 19 zemaljakoji žele izgrađivati poslovne veze s Hrvatskom.

Na konferenciji su sudjelovali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i drugi visoki dužnosnici.

-Želim izraziti priznanje udruzi Meeting G2, Josipu i Mari Hrgetić na doprinosu u povezivanju domovinske i iseljene Hrvatskete u stvaranju uvjeta za uključivanje iseljenih Hrvata u gospodarski i društveni život Republike Hrvatske, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

-Kada govorimo o pitanju strukture i perspektive naše industrijske proizvodnje, također vam s ovog mjesta prenosim poruku da smoapsolutno svjesni potrebe digitalizacije gospodarstva, paralelno time i industrije. U pripremi je i u sljedećih nekoliko mjeseci bi trebao bitidonesen i prihvaćen strateški dokument za digitalnu transformaciju gospodarstva kojom ćemo, i između ostalog, obuhvatiti implementaciju koncepta industrije 4.0 u odabrane industrijske grane i dalje poboljšati okvir za razvoj inovacija i investicija u kontekstu jedinstvenog digitalnog tržišta Europske unije. U procesu je također izrada strategije Hrvatska 2030 kao Nacionalna razvojna strategija s kojom Hrvatska određuje svoje razvojne smjerove i strateške ciljeve sljedećih 10 godina, u nekoliko tematskih područja, uključujući i digitalno društvo. U tijeku je i realizacija projekta uspostave inovacijske mreže za industriju. Cilj provođenja tog projekta je povezivanje gospodarstva s akademskom zajednicom, ali i s javnim sektorom, kazao je državni tajnik MarioAntonić ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te naglasio važnost ovakvih projekata koji su podloga za rast industrijske proizvodnje, rast izvoza i rast gospodarstva.

Grad Poreč na konferenciji je predstavljala pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić, a uspostavljeni su kontakti i temelji za buduću suradnju sa subjektima koji nude usluge podrške stranim investitorima prilikom investiranja u Hrvatskoj, ucilju da se pomogne investitorima zainteresiranima za Poreč. Ujedno je predstavljen i Katalog investicijskih projekata Grada Poreča, koji će se prilagođavati i dopunjavati svake godine aktualnim projektima.

Na panelu se govorilo o netradicionalnim oblicim aturizma, hrvatskim delikatesama, blockchain inicijativama, stanju tržištanekretnina te se raspravljalo o potencijalima hrvatskih gospodarskih komora širom svijeta kao i preduvjetima za veća ulaganja dijaspore u zemlju.

Promet kroz Funtanu zatvara se na 6 MJESECI zbog sanacije kilometra i pol ceste!

Promet kroz Funtanu zatvara se na 6 MJESECI zbog sanacije kilometra i pol ceste!

Sedam desetljeća organiziranog boćanja u Poreču

Sedam desetljeća organiziranog boćanja u Poreču