in

Sedam desetljeća organiziranog boćanja u Poreču

Povodom obilježavanja sedamdeset godina postojanja Boćarskog kluba „Istra“ Poreč gradonačelnik Loris Peršurić, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus i potpredsjednik Mario Ritoša održali su danas prijem za članove i vodstvo kluba u gradskoj palači.

-Prije sedamdeset godina Porečani su u redu čekali kako bi boćali na vanjskim boćalištima u sklopu Galije, a iz toga je nastao klub koji je kroz svoju povijest stvorio europske i svjetske, tenacionalne i regionalne prvake, a svake godine u svojim redovima ima i hrvatskereprezentativce, rekao je uvodno Valter Krizmanić, predsjednik kluba.

-Boćanje u Istri predstavlja dio kulture do te mjere da postoje mjesta u kojima nema crkve ili konobe, ali postoji boćarski klub i naš je glavni zadatak da tu tradiciju sporta i druženja nastavimo i prenesemo na nove generacije, dodao je Krizmanić pritom se zahvalivši na ulaganju u boćarsku dvoranu u sklopu sportske dvorane Veli Jože u Poreč. Nakon 25 godina popravljen je krov i asfaltirana je potpuno nova podloga, što je nam puno znači tijekom zime, zaključio je.

Gradonačelnik je čestitao igračima i vodstvu kluba na velikoj godišnjici, napomenuvši kako boćanje za domaće ljude ne predstavlja samo sport.

-Ono je jedna tradicija, gušt i ponos, mjesto okupljanja i druženja. U gradu koji se voli dičiti da je grad sporta, boćanjese može svrstati u sam vrh piramide jerje kroz ovaj klub prošlo mnogo generacija Porečana, ali i ljudi s cijele Poreštine, rekao je Peršurić. Čestitkama su se pridružili Jakus i Ritoša, koji je ujedno pozvao članove kluba u Galiju kako bi obišlipostojeće boćalište koje je i ovih dana u upotrebi, primarno među umirovljenicima.

Osim uz razgovor o povijesti kluba i radu na klubu za mlade s vodstvom kluba, planove za tekuću natjecateljsku sezonu kao i memorijalni turnir „Blažević-Velenik“ u prosincu najavio je trener kluba Dražen Puniš. Vrhunac obilježavanja 70. godišnjice kluba će nakon memorijalnog turnira svakako biti svečana proslava u hotelu Diamant, zakazana za 15. prosinca.

Druženje je završeno zajedničkim fotografiranjem i uručenjem zahvalnice za razvoj sportai očuvanje tradicije u Poreču, koju je gradonačelnik uručio boćarskom klubu, dok je klub gradonačelniku uručio prigodnu plaketu povodom velike obljetnice kluba.

Poreč u Zagrebu predstavio svoje potencijale za ulaganje stranim investitorima

Labin: Iz auta otuđio građevinski materijal