in

POREČ uređuje piknik zone i igrališta u Radošima i Kosinožićima

Foto Grad Poreč

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s uređenjem piknik zona na području Grada i prigradskih naselja prema iskazanim željama mještana i predstavnika mjesnih odbora.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Tako je ovih dana završeno postavljanje drvenih sjenica, odnosno uređenje piknik zona kraj dječjih igrališta u Radošima i Kosinožićima. Sjenice su postavljenje te će biti opremljene ugrađenim stolovima i klupama za ugodnije druženje i zaštitu od sunca tijekom ljetnih mjeseci. Po završetku radova na zemljane površine oko sjenica posijat će se trava, a po potrebi i dodatno hortikulturno urediti. Također, za navedena igrališta u izradi je projekt preuređenja, te će dobiti i nova igrala i klupe.

Postavljanje piknik zona po gradskim i prigradskim naseljima pokazalo se kao dobro prihvaćeno od strane mještana i gostiju, pogotovo jer su najčešće postavljene uz dječja i polivalentna igrališta kao dodatni sadržaj. Tako će u narednom periodu drvene sjenice biti postavljene i u naseljima na području mjesnih odbora Mate Balota, Veli Maj i Žbandaj. Grad Poreč-Parenzo i UO za komunalni sustav i dalje će nastaviti s uređenjem i opremanjem dječjih i polivalentnih igrališta, u skladu s iskazanim potrebama mjesnih odbora i građana, saznajemo u Gradu Poreču.

Foto Tanja Kocijančić

U nedjelju u ŽMINJU fešta “Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće” uz uskrsne slastice, glazbu i političare u pregačama

Foto Lions klub Poreč

Lions klub Poreč otvorio izložbu 9. likovnog natječaja učenika