in

Lions klub Poreč otvorio izložbu 9. likovnog natječaja učenika

Foto Lions klub Poreč

U prostorima Kluba Galija u Poreču otvorena je izložba  9. Likovnog natječaja učenika osnovnih i srednjih škola Istre Llions kluba Poreč.

Pred velikim brojem učenika i njihovih roditelja te članova Lionsa prvo su nastupili Učenici Umjetničke škole Poreč koji su uveličali ovu svečanost Zadovoljstvo je bilo slušati Davida Pršurića iz 5. razreda na harmonici i Adriana Dekovića, učenika 6. razreda, također na harmonici.

Nakon nastupa mladih umjetnika prisutne je pozdravio predsjednik Lionsa Poreč Slavoljub Katančević, a o natječaju je govorila Snježana Gutbier –Vidović, predsjednica povjerenstva za likovni natječaj koja je idejni začetnik ove aktivnosti.

Zatim je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić lijepim riječima govorio o ovoj ali i drugim akcijama Lionsa. Predsjednik Katančević se zahvalio gradonačelniku na velikoj podršci aktivnostima kluba.

Zatim su podijeljene nagrade najboljima na natječaju.

Nagrade su osvojili:

1.KATEGORIJA

1. Nagrada: Nensi Brkić, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula

2. Nagrada: Marin Štefanac, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrila Pazin

3. Nagrada: Tena Pavković, OŠ Tar-Vabriga

2.KATEGORIJA

1. Nagrada: Zora Voštić, OŠ Dr. Andrija Mohorovičić, Matulji

 2. Nagrada: Željka Pečarić, OŠ Finida, Poreč

3. Nagrada: Lana  Lacmanović, OŠ Finida, Poreč

Na kraju se predsjednik Lionsa zahvalio svim članovima žirija i Lions kluba Poreč koji pomažu u realizaciji ovog projekta kao i Klubu umirovljenika Galija koji im je ustupanjem prostora od velike pomoći.

Izložba će trajati do petka, 22.03. i bit će otvorena svaki dan od 11:00 do 18:00 sati u Galeriji kluba Galija na Trgu Joakima Rakovca, a nakon toga će biti izloženi u Klubu mladih grada Poreča na Trgu Antona Grabara gdje će trajati malo duže.

Online izložba svih pristiglih radova biti će dostupna na Facebook stranici Lions Cluba Poreč i na web stranici : www.malen-in-istrien.de/lclin-9/

Foto Grad Poreč

POREČ uređuje piknik zone i igrališta u Radošima i Kosinožićima

vrsar

TZ Vrsar dodijelila financijsku potporu za manifestacije u 2024.