in

POREČ: USB otvorio novi veliki dom za 300 malih i velikih plesačica i plesača

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Uz puno emocija i suza radosnica danas je porečka udruga Udruga Urbana subkulturna baza (USB) svojim članovima, predstavnicima gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i drugih udruga i institucija, te medijima predstavila nove prostore koji se nalaze u Ulici Mate Vlašića, pored nekadašnjem Cash&Carryja. Za prve grupe treninzi u tom lijepom i velikom prostoru koji se prostire na čak 360 četvornih metara počinje danas popodne.

Nove prostore su simboličnim rezanjem vrpce skupa otvorili predsjednica USB-a Ivana Domazet i gradonačelnik Peršurić.

Poznato je da je USB koristio privatni prostor bivšeg remonta na Peškeri od 2006. godine, prvo usmenim dogovorom, a od 2009. i bez naknade vlasniku, tvrtki Allegheny Financials. Režije je u početku financirao samo Grad, a zadnjih godina u pokrivanju sudjeluje i USB. S obzirom na odluku vlasnika prostora da udruga više ne može koristiti prostore, Grad je, zajedno s udrugom tijekom ljeta pronašao rješenje i novi prostor. Korištenje novog prostora za udrugu u potpunosti će financirati Grad Poreč, a radi se o godišnjem iznosu od 120 tisuća kuna.

Novi prostori uređeni su uz pomoć roditelja i mnogobrojnih sponzora.

– Od srca se zahvaljujem svima – djeci, roditeljima, plesačima, trenerima, što ćete s nama nastaviti u novom prostoru i na novoj adresi stvarati USB priču koju stvaramo već 13 godina. Na kraju, zahvaljujem se gradonačelniku Poreča Lorisu Peršuriću i Gradu koji prepoznaju našu kvalitetu i koji su nas odlučili podržati. Ovo smo zajednički postigli., rekla je predsjednica Ivana Domazet.

-Mnogo se toga lijepog događa u Poreču – u zadnjih godinu dana imamo više stanovnika a time i sve više djece. Izgradili smo dvije škole, stalno uređujemo i otvaramo nove vrtiće, a gradimo i dvorane koju naša djeca i mladi trebaju. Nakon što je USB morao izaći iz starog remonta u dogovoru s njima tražili smo novi prostor. Bilo je više varijanti. Zadnjih mjesec, dva bilo je puno neistina po gradu, plasiranih kroz medije, ali nisam se htio očitovati. Htjeli smo otvoriti ovaj lijepi prostor i time pokazati što je učinjeno. U Poreču se puno gradi i radi, ali slikamo se i pokazujemo javnosti kada je delo napravljeno, a ne kada se postavljaju kameni temeljci, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Nekoliko riječi rekla je i 12-godišnja plesačica Lana Brčić koja je u USB-u počela plesati s 8 godina. “USB je moja ljubav, bez plesa ne bih možda imala toliko prijatelja i ljudi koje volim i koji vole mene. U ime cijele USB obitelji zahvaljujem se Gradu i svima koji su nam pomogli da dođemo do novog prostora”, rekla je Lana.

I dvije mame su htjele reći nekoliko riječi, Petra Tomčić i Marina Čanić, koje su se u ime roditelja zahvalile što njihova djeca plešu, zabavljaju se i od voditeljica i voditelja u USB-u uče o najvažnijim životnim vrijednostima. “Naša djeca odrastaju u USB-u, rastu u zdravoj sredini. Danas se osjećamo kao ponosni članovi velike USB-ovi obitelji”, naglasila je Tomčić.

USB već 13 godina brine o mladima i kvalitetnom provođenju njihovog slobodnog vremena kroz razne radionice, a najviše kroz ples. Gotovo 280 malih plesača, 30 više nego prošle godine, te 20-akmama-plesačica,nastavit će svoje aktivnosti u lijepom prostoru na novoj adresi. Još je puno djece na listi čekanja koji bi se željeli upisati u USB.

Ivana Domazet je naglasila da su roditelji, sponzori i donatori omogućili da danas imaju lijepo uređene moderne prostore: “Dobili smo konačno prostor koji smo uvijek željeli i i okojem smo maštali”.

Nada se da nije nikoga zaboravila, pa evo popisa svih koji su im pomogli:

Plima d.o.o.

Altum d.o.o.

Sandi Zrnić

Bonić gradnja

Elektrometal

Gubić interijeri

Propaganda

Bravarija Filipović

Terra Solum d.o.o.

Groplast d.o.o.

Plan Terra d.o.o.

Volonteri 

Luka Pečarić

Asmir Ružić

Balki pitur

Tomo pitur

Serđo stolar

Barba Armando vatrogasac

Dean i Enio električari

Barba Franc i barba Branko

Barba Jovica

Financijska potpora

Mak vrtovi

Trg.obrt Prestige

Taxi obrt Legović

Velox

Uslužni obrt Istranautika

T.S. Ljuštuna prom

G.P. Service d.o.o.

Milena d.o.o.

Solaria Domus

Dr.med.dent. Jelena Filipović Zrnić

Konoba Kod Luce

Sigra 

-Velika financijska potpora i donacije ostalih mnogobrojnih roditelja omogući su nam novi dom. Također se zahvaljujemo Valamaru koji nas je zbrinuo cijeli rujan i omogućio da vježbamo u njihovim prostorijama, naglasila je Ivana Domazet.

Tekst&Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti

NEPRILAGOĐENA BRZINA: Teško stradali vozači skutera i motocikla