in

Poreč: USLUGA obilježila Dan planeta Zemlje – Eko akcija, edukacija mališana, novi punktovi za informiranje

Zadaća svakog stanovnika Zemlje jest da svakodnevno brine o okolišu i zdravlju samog planeta. Da bi se dodatno educirali i osvijestili, na današnji dan obilježili smo Dan planeta Zemlje. Tim povodom, Usluga Poreč održala je raznovrsne aktivnosti kako bi potaknula građane na razmišljanje i brigu o planetu.

Naime, održana je eko akcija čišćenja podmorja u suradnji s ronilačkim klubom. Podmorje se čistilo na dijelu gradske rive od 10 sati. S obzirom na važnost pravilnog zbrinjavanja otpada, porečki su se mališani imali priliku upoznati s pravilima razvrstavanja i načinima pomoću kojih mogu udahnuti život naizgled iskorištenim predmetima. Usluga Poreč je stoga u porečke vrtiće podijelila cvijetnjake izrađene od starih guma. Uredili su ih i napunili zemljom te ih sa sadnicama začinskog bilja darovali mališanima i njihovim tetama. Zajedno su, potom, posadili začinsko bilje koje će se koristiti u vrtićkim kuhinjama za spremanje obroka.

U radijskoj emisiji Radio Centra Poreč ovim su povodom gostovali mališani zajedno s direktorom Usluge Poreč gdje su odgovarali na raznovrsna pitanja o planeti Zemlji te zaštiti našeg najvažnijeg resursa – vode.

Nadalje, na Trgu slobode i na ulazu u gradsku tržnicu Usluga Poreč je postavila punktove namijenjene građanima i korisnicima usluga s ciljem informiranja i educiranja o tome kako pravilno zbrinjavati otpad, kako smanjiti količine otpada te kako malim promjenama možemo utjecati na očuvanje naše planete. U tu svrhu svim građanima i posjetiteljima podijeljene su staklene boce kao poticaj na smanjenje količina plastike i plastičnog otpada što predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema današnjice.

Ono što je ključno istaknuti jest da svatko od nas može zaštititi naš planet. Koraci su jednostavni, a učinak je golem! Stoga, da udahneš novi život Zemlji, pozivamo te da:

  1. Pravilno odvajaš otpad
  2. Ne bacaš smeće u prirodu
  3. Štedljivo koristiš energiju
  4. Biraš dugotrajne/led žarulje
  5. Gasiš svjetlo kada ne boraviš u prostoriji
  6. Čuvaš vodu
  7. Koristiš platnene vrećice umjesto plastičnih
  8. Biraš solarne ćelije
  9. Više hodaš i bicikliraš, a manje voziš motorna vozila
  10. Informiraš se često i informiraš druge o načinima zaštite našeg planeta

Izvor Usluga Poreč d.o.o.

Foto NK Jadran

POREČ: Uspješno održan 1. Jadran Spring Cup 2022. – Najbolja momčad Jadran Plavi

Foto TZ Istarske županije

Istra najbolja maslinarska regija svijeta 7. godinu zaredom