in

POREČ/VRSAR: LAGUR Istarski švoj dodijelio potpore TZ-u, Ugoru i Udruženju obrtnika

Lagur Istarski švoj - Dobitnici potpora

Danas su u Poreču uručene odluke o odabiru projekata za Mjeru 5. “Organizacija edukativnih događaja u svrhu jačanja uloge ribarstvene zajednice u lokalnom razvoju te jačanje svijesti o savjesnom korištenju ribarstvenih resursa, zaštiti mora i voda“. Navedene odluke odnose se na 3 projekta čija je sveukupna vrijednost 503.597 kn.

U okviru Mjere 5. financirati će se projekti Udruženja obrtnika Poreč za edukativni skup u ribarstvu i akvakulturi „Tranzicijska ekonomija ribarstva na području LAGUR Istarski švoj“, potom Turističke zajednice Vrsar za “Jedi zdravo, čuvaj plavo!” i Ronilačkog kluba Ugor Vrsar za pregled i analizu pličine „Gljiva“.

Kroz ove projekte će se: izraditi studija „Tranzicijska ekonomija ribarstva na području LAGUR-a „Istarski švoj“ izraditi analiza pličine „Gljiva“ koje će biti prezentirane dionicima iz sektora ribarstva na edukativnim radionicama, nabaviti potrebna oprema za prezentaciju studija i analiza, provesti edukativne i kulinarske radionice za edukaciju lokalnog stanovništva, mladih naraštaja i ugostiteljsko-turističkog kadra kako na inovativan i privlačan način promovirati konzumaciju lokalne ribe i morskih organizama, dobiti informacije o dobrobiti konzumacije ribe i morskih proizvoda za ljudski organizam i naučiti dio ribarske tradicije, provesti edukativne manifestacije na kojima će se proizvodi ribarstva i akvakulture prezentirati i pripremati na inovativan način u street food obliku.

U sklopu svečane dodjele odluka predstavljeni su i rezultati provedbe LRSR za programsko razdoblje 2014–2020 godine budući da su dodjelom odluka za Mjeru 5. utrošena sva sredstva za financiranje provedbe projekata iz LRSR LAGUR-a. Ukupno je financirano 16 projekata u iznosu od 12.305.919 kn.

valamar

TAR/VRSAR/FUNTANA: 11 Valamarovih kampova dobilo oznaku Croatia’s Best Campsites

karlo-kramarić

TAR: Mladi reper KARLO KRAMARIĆ treba glasove Istrijana u showu RAP SCHOOL