in

Vižinada dobila dosad najveći iznos bespovratnih sredstava – 5 milijuna kuna za gradnju novog vrtića

Vižinada je jedna od nekoliko istarskih lokalnih samouprava koje su jučer u Zagrebu potpisale ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za gradnju vrtića. Za tu je namjenu iz Programa ruralnog razvoja RH Vižinadi odobreno 5,2 milijuna bespovratnih kuna, najveći dosad.

-Upravo sam potpisao najveći ugovor u povijesti naše općine. Kada uz ovih 5,2 milijuna kuna za gradnju novog vrtića pridodamo još 1,2 milijuna kuna prethodno odobrenih od strane Ministarstva za demografiju, ukupno smo povukli 6,4 milijuna kuna, što je apsolutni uspjeh za Općinu Vižinada, pohvalio se općinski načelnik Marko Ferenac na svom Facebooku.

Zahvalio se Vladi Republike Hrvatske na dodijeljenim potporama te svojim vijećnicima i suradnicima na podršci, jer su, kako je rekao, upravo to prave demografske mjere kako bi djeci omogućili bolje uvjete odgoja i osigurali im ostanak u svom zavičaju.

Valja podsjetiti da se radi o uspješnoj godini što se tiče povlačenja novaca za vižinadske projekte na raznim natječajima. Naime, ovog smo tjedna izvijestili da je Vižinada dobila bespovratnih 400 tisuća kuna iz Fonda za razvoj turizma pri Ministarstvu turizma za multimedijalno tehničko i sadržajno opremanje i tematizaciju Centra za posjetitelje “Maraston”.

K tome, pisali smo početkom mjeseca kako je Vižinada ostvarila bespovratnu potporu (vaucher) u iznosu 15 tisuća eura za uvođenje besplatnog wi-fija na javnim mjestima. Sredstva su dobivena na EU natječaju WiFi4EU. Istoimena inicijativa u općinama diljem Europe promiče besplatan wi-fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji, a ovim sredstvima Vižinada će riješiti besplatan internet na trgu, u Centru za posjetitelje “Maraston” i na drugim punktovima.

Porečka svakodnevnica: Crna slavonska svinja u šetnji Červar Portom

Porečka svakodnevnica: Crna slavonska svinja u šetnji Červar Portom

S POČETKOM NOVE GODINE STIŽE NIZ NOVIH ZAKONA Uvode se brojne promjene koje će izravno utjecati na džepove većine građana

S POČETKOM NOVE GODINE STIŽE NIZ NOVIH ZAKONA Uvode se brojne promjene koje će izravno utjecati na džepove većine građana