in

Porečke investicije na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu

Predstavnici Grada Poreča, zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić i pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić, sudjelovali su ovog tjedna na sedmom međunarodnom sajmu investicijskih projekata REXPO 2018. u Zagrebu, gdje su predstavili investicijske potencijale Poreča.

Uz predstavljanje, razmijenili su iskustva i primjere pozitivne prakse s drugim gradovima, te uspostavili poslovne kontakte u cilju daljnjeg razvoja grada, prvenstveno kroz projekte u okviru Kataloga investicijskih projekata Grada Poreča, piše u priopćenju pristiglog iz gradske uprave.

REXPO 2018. se održava na oko 2.500 četvornih metara izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke gdje okuplja domaće i strane ulagače, te predstavlja najbolje investicijske projekte u regiji, a ove mu se godine odazvalo oko dvije tisuće sudionika. Bila je to prilika za prezentaciju projekata, tvrtki i usluga, promociju investicijskih potencijala gradova i država u regiji, stručne rasprave, panel konferencije i edukacijska predavanja, poslovne sastanke, korporativne domjenke, neformalno druženje te upoznavanje ključnih ljudi u industriji iz zemalja u regiji.

Na sajmu su sudjelovali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković,te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji su, među ostalim, istaknuli ulaganja u prometnu infrastrukturu i projekte energetske obnove.

Među okupljenima istaknuo se i znatan broj predstavnika ulagača iz Kine, Indije, Velike Britanije, Norveške, Švedske i Italije.   

Umjetnička škola Poreč proglašena najuspješnijom školom, a Sanjica Sara Radetić najboljom ravnateljicom

Umjetnička škola Poreč proglašena najuspješnijom školom, a Sanjica Sara Radetić najboljom ravnateljicom

Djelatnici porečke Hitne pomoći u pokretu Movember koji promovira zdravlje

Djelatnici porečke Hitne pomoći u pokretu Movember koji promovira zdravlje