in

Porečki i buzetski Dom zdravlja imaju nove voditelje nakon “bure” sa smjenama i ostavkom ravnatelja

Dom zdravlja Poreč /Foto Tanja Kocijančić

Proteklih mjeseci mediji su se intenzivno bavili Istarskim domovima zdravlja, naglim smjenama voditelja i brojnim drugim problemima te ustanove, što je rezultiralo naposljetku ostavkom ravnatelja IDZ-a Manuela Runića. Na to je mjesto imenovana početkom ovog mjeseca njegova dotadašnja pomoćnica za kvalitetu dr. Kristina Đuherić.

Screenshot Dom zdravlja - IDZ
Screenshot Dom zdravlja – IDZ

Sve je počelo počekom godine iznenadnim smjenama voditelja u Buzetu i Poreču koji sada imaju nove voditelje. Pa je tako nova voditeljica porečke ispostave dr. med. Dijana Beaković, a glavna sestra Maja Rasnek, bacc. med.tech. koja je donedavno bila v.d. voditeljice.
Novi voditelj buzetskog Doma zdravlja je magistar farmacije Marko Nežić, magistar farmacije, a glavna sestra Petra Kuna, prvostupnica sestrinstva. Sve su ove promjene vidljive na službenim stranicama IDZ-a.
Podsjetimo – odlukom bivšeg ravnatelja, bez objašnjenja, u jednom su danu prošlog mjeseca smijenjeni voditelji porečke i buzetske ispostave Zoran Šimurina, dr. med. spec. medicine rada i sporta i Elvis Černeka, dr. med. spec. kliničke radiologije. Černeka je smijenjen tada i s pozicije koordinatora djelatnosti radiologije IDZ-a. Za koordinatora radiološke djelatnosti tad je imenovana je Lorena Brnjac, dr. med. spec. kliničke radiologije.
U porečkoj ispostavi voditelja je u tom trenutku privremeno postavljena gore spomenuta glavna sestra Rasnek.

Screenshot Dom zdravlja - IDZ
Screenshot Dom zdravlja – IDZ

U Buzetu se zbog revolta djelatnika koji se nisu slagali sa smjenom Černeke dogodila još jedna velika promjena – glavnoj sestri je ponuđeno mjesto voditeljice umjesto Černeke, što je ona odbila i podnijela ostavku na mjesto glavne sestre.
„Bura“ u Istarskim domovima zdravlja potom je nastavljena. Bivši ravnatelj je na presici iznio brojne optužbe na račun kolega, iznio nepravilnosti prethodne uprave IDZ-a i onda je – na kraju svega – i on dao ostavku.

Stižu li mirniji dani u IDZ s novom ravnateljicom i voditeljima? Vidjet ćemo. Zapravo, nadamo se.

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Gradi se sustav oborinske odvodnje u Vergalu

Foto Usluga Poreč

Usluga u Poreču, Taru i Vrsaru dijeli nove kartice i mijenja otpadomjere na polupodzemnim spremnicima