in

REDUKCIJA: Kolika je ušteda u prvih 4 dana i kome građani mogu prijaviti ako se netko ne drži mjera

Direktor Istarskog vodovoda Mladen Nežić - Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

-Nakon uvođenja mjera redukcije vode 1. stupnja potrošnja na našem području se smanila za oko 13 % čime je postignut željeni efekt. I ovom prilikom želim naglasiti kako se velika većina naših građana i gospodarstvenika odgovorno ponaša i na tome im zahvaljujem, odgovorio je na naš upit direktor Istarskog vodovoda Buzet Mladen Nežić.

Naime, u ponedjeljak je stupila na snagu restrikcija vode prvog stupnja, tj. zabrana korištenja pitke vode za pranje vozila, ulica, trgova i javnih površina te privatnih i javnih zelenih površina, tuširanja na plažama i kupalištima, a iznimka su tržnice i ribarnice. Zanimalo nas je koji su učinci te mjere u prvih četiri dana, te na koji način i kome točno građani mogu prijaviti ako primijete da se netko ne drži mjera redukcije.

-Što se tiče kršenja mjera naši zaposlenici obilaze teren. Sve nepravilnost prijavljujemo komunalnim redarima, a po potrebi oni kontaktiraju vodopravnog inspektora koji može izdati rješenje o isključenju ili djelomičnom ograničavanju potrošnje pojedinih potrošača. Građane obavještavamo da sve primijećene nepravilnosti mogu dojaviti u naše Poslovne jedinice po gradovima čije brojeve telefona mogu naći na našoj web stranici https://www.ivb.hr/kontakt/ ili na e-mail info@ivb.hr, odgovorio je na naš upit Mladen Nežić.

Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Kreće prvi natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Novi zakon ima nove obaveze, pravila i kazne

Foto MRK 28. april Kaštelir

KAŠTELIR: Veliki uspjeh malih rukometaša koji su iza sebe ostavili moćne prvoligaše